Pretplati se

Volimo životinje

MIRHA TESKEREDŽIĆ
Ljubav na prvi pogled
Između Mirhe Teskeredžić, asistentice za migracije i komunikacije u Ambasadi Kraljevine Švedske u BiH, i shih tzua Dantea rodila se ljubav na prvi pogled još prije devet godina, kad joj je prijateljica javila da njena komšinica ima kučiće za udomljavanje.
Volimo životinje
Zanimljivosti o psima
Jeste li znali da psi kišu kad se igraju borbe s vama kako bi vam pokazali da je sve to igra i da vas ne misle povrijediti.
LEILA BIČAKČIĆ
Max je stigao s ulice i vratio nas prirodi
Crni labrador retriver Max izgleda pomalo zastrašujuće na prvi pogled, ali je, prema riječima Leile Bičakčić, izvršne direktorice Centra za istraživačko novinarstvo, prava maza.
NADINE MIČIĆ
Moja Duška se kupa u ljubavi
ROBERT PLEŠE
Predugo sam sa psima da bih znao kakav bih bio bez njih
Kada mu je uginuo šnaucer Aron, Robert Pleše zapamtio je tadašnju bol i mislio je da se više nikad neće vezivati za psa. Mnogo kasnije su mu njegove prijateljice Alica i Sanja, koje odlično poznaju tu pasminu, pomogle da dobije šnaucerku Abbu, čiji su vlasnici odlazili na Novi Zeland i poželjeli pokloniti svoju ljubimicu.
DENI MEŠIĆ I IDA SEFIĆ
Tara i Beti ispunjavaju jedna drugu, a i nas dvoje
Mladi glumac Deni Mešić i njegova djevojka Ida Sofić svoj sarajevski dom dijele s devetogodišnjom zlatnom retrivericom Tarom i vajmarskom ptičarkom Beti, starom tek godinu dana.
MARIJA SPIRKOVSKA
Druželjubiva i neustrašiva Molly
Makedonka s bosanskohercegovačkom adresom Marija Spirkovska, osnivačica i direktorica kozmetičkog brenda Lilo Cosmetics d.o.o., zbog kojeg poslovno krstari između Sarajeva i Kaknja, druguje i veseli se sa francuskom kovrdžavom bišonkom Molly.
Volimo životinje
Pas na plaži
Nije svaki pas za plažu! Naprimjer štenci do šest mjeseci koji nisu završili s vakcinacijom protiv zaraznih bolesti, neki, opet, ne podnose visoke temperature ili ne vole društvo drugih pasa i gužvu ili jednostavno ne vole vodu.
MATEA NEŠIĆ JOVANOVIĆ
Moji mali dinosaurusi i vikinška kraljica
Menadžerica društvenih mreža i profesorica engleskog jezika Matea Nešić Jovanović ljubav prema životinjama gaji od djetinjstva, a razvija je posebno uz oca. Već je u trećoj godini dobila jednog zamorčića i otad je učila kako se brinuti o krhkim bićima.
Volimo životinje
Kenguri penjači
Kenguri penjači spadaju u ugroženu vrstu, te naseljavaju samo sjeverozapadne kišne šume Australije i Novu Gvineju.
Novi broj
Gracija 382
29.11.2019.