Pretplati se

Volimo životinje

Volimo životinje
Kenguri penjači
Kenguri penjači spadaju u ugroženu vrstu, te naseljavaju samo sjeverozapadne kišne šume Australije i Novu Gvineju.
Volimo životinje
Pseći pogled kojem ne možete odoljeti
Ako vam se čini da vam pas pogledom želi nešto reći ili traži vašu pažnju, riječ je o načinu na koji mu je evolucija omogućila manipulaciju vašim osjećajima, tvrde američki i britanski naučnici.
LJILJANA ŠAKOVIĆ-MUJAN I NAREL MUJAN
Naš muzičar Zuzu
NAJRA KRVAVAC
Život uz pse je nemjerljivo kvalitetniji
TIJANA DAPČEVIĆ
Život s Badžom je pun radosti
U obitelji pop pjevačice Tijane Dapčević jednu od važnih uloga dobio je preslatki Badža, godinu star pudl. U njihov je dom stigao tako što je Tijanin sin, devetogodišnji Vuk, mjesecima izražavao želju da ima ljubimca. I onda im je Tijanina dugogodišnja prijateljica Slađa, koja ima leglo pudlica, poklonila štene. “Život s Badžom uključuje mnogo trčanja, skakanja, šetanja, igranja, igranja, igranja...
Volimo životinje
Psi znaju kad lažemo
Sad imamo i službenu potvrdu – psi razumiju ono što im govorimo, pritom obrađujući informacije i dajući im smisao na sličan način kako ih obrađuju ljudi.
DRAGANA GRBIĆ-HASIBOVIĆ I ZLATAN HASIBOVIĆ
Naš divni “blatni” Bak
Svakodnevnicu sarajevske projekt menadžerice Dragane Grbić-Hasibović i njezinog supruga, veterinara Zlatana Hasibovića, uljepšava Bak, prekrasni šestogodišnji zlatni retriver. U njihov dom je došao slučajno: kad je ženka retrivera njihove prijateljice dobila devet štenaca, i to carskim rezom.
Volimo životinje
Zašto mačke predu?
To da mačka prede kad je zadovoljna je općepoznata stvar. Međutim, postoji još situacija u kojima će mačka započeti s proizvodnjom ovog prepoznatljivog zvuka.
JELENA JOKSIMOVIĆ
Život sa životinjama čini nas boljima
Kad je bila mala, Jelena Joksimović, glavna i odgovorna urednica časopisa Ljepota i zdravlje, plašila se pasa, ali je zato mačke stalno donosila kući. Imala je i papagaje, a prvi kućni ljubimci, s osmijehom nam priča, bili su joj puževi, koje je još dok je bila u vrtiću skupila u kutiju i ponijela doma.
Volimo životinje
Dječak zlatnog srca
U ruskom gradu Vladikavkazu živi Vanja, dječak koji je iz ljubavi prema životinjama odlučio da im napravi prihvatilište – i to u svojoj kući.
Novi broj
Gracija br. 372
12.7.2019.