Pretplati se

Volimo životinje

BOJAN DIZDAREVIĆ
Madd i Giga su kao brat i sestra
Sarajevski gitarista Bojan Dizdarević, kojeg publika poznaje po svirci u bendovima Divanhana i Sunday Stories, godinama druguje sa Gigom i Maddom.
Volimo životinje
Turska obezbijedila 1000 kuća za mačke i pse bez vlasnika
Tokom zime, na različitim lokacijama u Turskoj postavljeno je skoro 1000 kuća za mačke i pse bez vlasnika.
Volimo životinje
Primjer iz Tuzle koji treba slijediti
Uposlenici Kozmetičkog salona 2A u Tuzli veliki su ljubitelji životinja te godinama pomažu životinje koje se nalaze na ulici.
Volimo životinje
Znate li šta je pompofobija?
Da li ste znali da čak 5.000 pasa i mačaka godišnje ugine od stresa izazvanog pucnjavom petardi i vatrometa?!
MIRHA TESKEREDŽIĆ
Ljubav na prvi pogled
Između Mirhe Teskeredžić, asistentice za migracije i komunikacije u Ambasadi Kraljevine Švedske u BiH, i shih tzua Dantea rodila se ljubav na prvi pogled još prije devet godina, kad joj je prijateljica javila da njena komšinica ima kučiće za udomljavanje.
Volimo životinje
Zanimljivosti o psima
Jeste li znali da psi kišu kad se igraju borbe s vama kako bi vam pokazali da je sve to igra i da vas ne misle povrijediti.
LEILA BIČAKČIĆ
Max je stigao s ulice i vratio nas prirodi
Crni labrador retriver Max izgleda pomalo zastrašujuće na prvi pogled, ali je, prema riječima Leile Bičakčić, izvršne direktorice Centra za istraživačko novinarstvo, prava maza.
NADINE MIČIĆ
Moja Duška se kupa u ljubavi
ROBERT PLEŠE
Predugo sam sa psima da bih znao kakav bih bio bez njih
Kada mu je uginuo šnaucer Aron, Robert Pleše zapamtio je tadašnju bol i mislio je da se više nikad neće vezivati za psa. Mnogo kasnije su mu njegove prijateljice Alica i Sanja, koje odlično poznaju tu pasminu, pomogle da dobije šnaucerku Abbu, čiji su vlasnici odlazili na Novi Zeland i poželjeli pokloniti svoju ljubimicu.
DENI MEŠIĆ I IDA SEFIĆ
Tara i Beti ispunjavaju jedna drugu, a i nas dvoje
Mladi glumac Deni Mešić i njegova djevojka Ida Sofić svoj sarajevski dom dijele s devetogodišnjom zlatnom retrivericom Tarom i vajmarskom ptičarkom Beti, starom tek godinu dana.
Novi broj
Gracija 386
24.1.2020.