Pretplati se

Raport

Raport
Uspavanka za Mladenku
Na 33. retrospektivnom eMTeeM-ovom festivalu Dani teatra mladih, publika je najboljom predstavom u prošloj sezoni proglasila Uspavanka za Mladenku.
Promo
Heineken Lovefest skoro rasprodat
Interesovanje za ovogodišnji Lovefest, veće je nego ikada u njegovoj trinaestogodišnjoj istoriji. Trodnevni kompleti karata koji su do juče bili u prodaji po specijalnoj promotivnoj cijeni kupljeni su u gotovo duplo većem broju od očekivanog. Tako je Lovefest 2019, koji zbog komfora posjetilaca ima ograničen broj ulaznica u prodaji, skoro rasprodat već tri nedjelje prije početka.
PROMO
Jahorina Ultra Trail 2019: Trčanje i zabava u prirodi
26-28.07.2019. godine, na stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom, Sarajevom i Trebevićem održaće se peto izdanje međunarodnog takmičenja Jahorina Ultra Traila u okviru njegačetiri trke različite dužine: Mini (17 km), Midi (38 km), Maxi (69 km) i Ultra Trail (101 km).
Kultura
'Kavkavski krug kredom' najbolja predstava festivala 'Novi tvrđava teatar'
Predstava "Kavkaski krug kredom", nastala u koprodukciji Scene MESS i Narodnog pozorišta Sarajevo, pobjednik je festivala "Novi tvrđava teatar" koji je u utorak završen u Novom Sadu.
Raport
Ostrvo Sveti Nikola na Forbesovoj listi
Budva je još jednom pronašla svoje mjesto među globalno poznatim destinacijama. Ovog puta dospjela je na listu “Devet najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti ovog ljeta”, prestižnog magazina Forbes, u čijem se tekstu navodi: “Malo ostrvo Sveti Nikola u Budvi na listi je najljepših ostrva Evrope zahvaljujući glasovima koje je osvojilo u konkurenciji za ‘Najbolju destinaciju Evrope’.
Promo
Šta trebate znati o telefonu Samsung Galaxy S10e
Čim smo samo bacili pogled na telefon Samsung Galaxy S10e, shvatili smo kako se radi o cutting edge dizajnu, među vodećim u svijetu i po estetici i po funkcionalnosti. Displej koji zauzima skoro 100% prednje površine s prednjom kamerom, lijepo uklopljenom u desni gornji ugao, pruža korisniku odličnu preglednost sa svojih 1080x2280 pixela.
Raport
Umro poznati američki glumac Rip Torn
Američki glumac Rip Torn preminuo je u utorak u 88. godini u svome domu u Lakevilleu u Connecticutu, javljaju američki mediji.
Raport
I Lady Gaga će odlučivati o Oscarima
Muzička zvijezda Lady Gaga uvrštena je na novu listu članova američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka.
Raport
Jovan Marjanović nagrađen za doprinos svjetskoj kinematografiji
Producent Jovan Marjanović, jedan od čelnih ljudi Sarajevo Film Festivala, te predstavnik BiH u Euroimagesu, dobitnik je nagrade The Almost 40 Award, koju dodjeljuje Sam Spiegel International Film Lab za doprinos svjetskoj kinematografiji.
Promo
Konzumovi kupci donirali više od 20 tona hrane za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu
Za samo dva mjeseca koliko je proteklo od pokretanja zajedničkog humanitarnog projekta Udruženja Pomozi.ba i Konzuma BiH pod nazivom“Svi zajedno za jedan obrok više”prikupljeno je više od 20 tona hrane koju su dobrovoljno donirali kupci u Konzum prodavnicama.
Novi broj
Gracija 378
4.10.2019.