Pretplati se

Raport

GIAMBATTISTA VALLI I H&M
Muzej u Banjoj Luci kao centar visoke mode
Četiri dana nakon predstavljanja u Rimu, u Banjoj Luci je promovirana ženska kolekcija – plod saradnje dizajnera Giambattiste Vallija i modnog brenda H&M
Raport
Zimska bajka u Tivtu 2020.
Turistička organizacija Tivat u saradnji s partnerima (Opština Tivat, Udruženje ugostitelja i hotelijera Tivat, Porto Montenegro, Luštica Bay i Brand New Tivat) najavljuje - Zimsku bajku u Tivtu 2020.
Raport
ELMA PJEVA JADRANKU
“Neka tajna veza - Elma pjeva Jadranku” novi je projekt zagrebačke kantautorice Elme Burnić. Elma, inače po profesiji arhitektica, već dugi niz godina niže uspjehe u svojoj glazbenoj karijeri osvajajući srca publike, vješto ploveći brojnim glazbenim smjerovima, od sevdaha, preko jazza do filmske glazbe koju vrlo uspješno izvodi sa svojim bandom Film music orkestar.
Raport
Jägermeıster Manifest: dıvlji duh neodovljivog okusa
U luksuznom ambijentu banjalučkog bara Gatsby, pred mnogobrojnim prijateljima brenda Jägermeister, predstavljen je Jägermeister Manifest – prvi svjetski superpremium biljni liker.
Raport
Dvostruki trijumf
Neobičan teatarski trijumf desio se u oktobru našoj glumačkoj zvijezdi Emiru Hadžihafizbegoviću: u, bukvalno, 24 sata osvojio je dvije velike teatarske nagrade, jednu u Hrvatskoj, a drugu u Srbiji.
Žute stranice
U zagrljaju bivše
Da glumac Owen Wilson (50) vodi turbulentan ljubavni život, dokazale su i nove fotografije s bivšom djevojkom Caroline Lindqvist (47), s kojom je prekinuo prije pet godina, te započeo vezu s Varunie Vongsvirates, s kojom je u oktobru 2018. dobio kćerkicu Lylau Aranyju.
PREMIJERA
„VELIKI MALI YARIS“ - DIZAJNIRAN ZA URBANI ŽIVOT
Četvrta generacija jednog od najomiljenijih kompaktnih automobila u Europi, ali i Bosni i Hercegovini, doživjela je danas svoju svjetsku premijeru. Vanjski i unutrašnji izgled potpuno nove Toyote Yaris prikazan je po prvi put, te su otkriveni detalji vezani za dizajn i pogon.
Promo
LG DONOSI OLED TEHNOLOGIJU I VJEŠTAČKU INTELIGENCIJU NA VELIKA VRATA U BIH
Zahvaljujući modelima OLED televizora sa funkcijama veštačke inteligencije, kompanija LG je potvrdila reputaciju pionira kada je u pitanju OLED tehnologija.
Promo
Koncertom svjetski poznatog kompozitora Omera Faruka Tekbileka u sarajevskoj Vijećnici obilježeno 10 godina rada Instituta Yunus Emre u BiH
U povodu 10 godina rada Instituta Yunus Emre u Bosni i Hercegovini u sarajevskoj Vijećnici održan je svečani koncert svjetski poznatog kompozitora mistične muzike Omera Faruka Tekbileka. Brojne zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine imale su priliku uživati u jedinstvenim kompozicijama svestranog autora i muzičara koji inspiraciju za svoja muzička djela nalazi u sufijskoj muzici. Svojim kompozicijama "Why” (Zašto), “Whirling Dervish”(Ples derviša), “Hasret” (Čežnja) i mnogim drugima predočio je svu raskoš zvuka i kompozicije uz virtuozne izvedbe na orijentalnim instrumentima poput naj, zurne, oud i baglama.
Nestlé Zdravo! atletski kup
Proglašeni pobjednici ovogodišnjeg Nestlé Zdravo! atletskog kupa
Ove godine u atletskom kupu sudjelovalo više od 2300 dječaka i djevojčica
Novi broj
Gracija 382
29.11.2019.