Pretplati se

Raport

Veliki uspjeh bh. alpinista
Članovi Sarajevske škole alpinizma: Adi Kebo, Šerif Kovač, Amila Rujanac, Feđa Hadžibegović, Neira Odobašić i Gorica Mehić uspješno su popeli planinski vrh Tour Ronde (3.792 m), koji se nalazi u Alpama, na Mont Blancu, na granici između Italije i Francuske.
Ostali u Ženevi
U galerijskom prostoru kultnog kina Cinélux u Ženevi, 25. juna izložena je fotografska postavka sarajevskog umjetnika Andreja Đerkovića pod nazivom “OSTALI/OSTALI”.
Dobitnica njemačke novinarske nagrade
Glavna urednica portala Tačno.net, Štefica Galić, dobitnica je nagrade "Johan Philipp Palm" za slobodu govora u 2018. godini.
Ambasadorica dobre volje Sigurne kuće
Međunarodni dan podrške žrtvama torture obilježava se i u Bosni i Hercegovini.
Oni koji su prekinuli šutnju
Magazin Time je izabrao osobu godine, a to su ljudi koji su prekinuli šutnju o seksualnom uznemiravanju – Silence Breakers, među kojima je i veliki broj slavnih.
ZAŠTITNICI ŽIVOTINJA NAJAVLJUJU PROTESTE
Samo želimo da prestane ubijanje pasa!
Nakon što su u sarajevskom azilu “Prača” otkrili i prijavili nestanak i ubistvo 20 pasa o kojima skrbe, aktivisti za prava životinja najavljuju proteste 11. novembra ispred Parlamentarne skupštine BiH na kojima će zatražiti da se zaustavi ubijanje pasa u skloništima
Upoznajte BH tate
Izložba fotografija pod nazivom #BHtate otvorena je u Mikser Houseu u Sarajevu s ciljem da istraži ulogu muškaraca, posebno očeva, u borbi za rodnu ravnopravnost.
Velika zabava pletenja
Već nekoliko godina žene iz sarajevskog udruženja “Udružene” priređuju veliku decembarsku zabavu pletenja koja okuplja ljubitelje rukotvorina od plemenitih prirodnih materijala i pletilje koje njeguju ručni rad.
Donna Ares
Posljednje zbogom...
Pjevačica Donna Ares, koja je preminula 2. oktobra, ostat će upamćena po zadivljujućoj snazi vlastitog duha kojom se tri godine suprotstavljala zloćudnoj bolesti
Novi broj
Gracija 388
21.2.2020.