Pretplati se

Raport

Raport
Sarajevski Kavaljer
Kanautor Maid Mirojević objavio je četvrti album pod nazivom “Kavaljer“, koji se potpuno razlikuje od prethodnih albuma što je kompliment autoru koji očigledno ne voli ponavljanje u muzičkom radu. Skoro četiri godine pripremao je album, pritom, ništa ne prepuštajući slučaju.
Raport
Jedan je Djeda Mraz
Po ko zna koji put bh. glumac i voditelj Mladen Jeličić Troko obukao je odijelo Djeda Mraza ovog puta zabljesnuvši u božićnoj reklami za američku kompaniju Belfor Property Restoration, globalnom lideru u obnavljanju imovine pogođene katastrofom.
Promocije
Knjige su moj identitet
Romska književnica i prevoditeljica Hedina Tahirović-Sijerčić promovisala je dva autobiografska djela - jedan na bosanskom, a drugi na engleskom jeziku
Raport
Tajna slikarevog ateljea
Prva posthumna izložba posvećena stvaralaštvu slikara Mehmeda Zaimovića (1938. Tuzla - 2011. Sarajevo) otvorena je u Bošnjačkom institutu u Sarajevu.
Raport
Nova kolekcija Istoka Bratića
Nova kolekcija sarajevskog modnog dizajnera Istoka Bratića, nazvana “Oran Sauvage”, inspirisana je Yvesom Saint Laurentom.
Raport
Izabrana djela Zuke Džumhura
U Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic promovisana su Izabrana djela Zuke Džumhura te, ujedno, otvorena izložba njegovih karikatura nastalih za dnevni list Politika.
VIŠEMJESEČNI RAD DŽEJLE GLAVOVIĆ OČUZ I MARKA LOVRIĆA KRUNISAN FINALNOM MODNOM REVIJOM
BOSNA I HERCEGOVINA IMA VELIKI POTENCIJAL U MODNOM SVIJETU
Nakon uspješno održanih kastinga u osam bosanskohercegovačkih gradova, agencija Swan Model Management, u na čelu sa najuspješnijom bosanskohercegovačkom manekenkom Džejlom Glavović, i u suradnji sa Markom Lovrićem, bivšim modelom i direktorom internacionalne modne agencije Relatum Model Management iz Zagreba, krunisala je svoj višemjesečni rad eventom u Sarajevu održanom u Domu armije na kojoj je predstavila nove nade bh. modeling scene.
Promo
Skup alumnista Start-up akademije s područja Zapadnog Balkana ujedinio start-upove
Da li samo velike kompanije stvaraju radna mjesta? Ne nužno. Start-upovi također mogu da kreiraju radna mjesta, pokazalo je na svom primjeru 30 ovakvih kompanija, koje su, direktno ili indirektno, omogućile zapošljavanje blizu 100 osoba u regionu Zapadnog Balkana.
Hair by GigiS
Gigi se vraća u Sarajevo
“Sve što sam postigao i naučio u New Yorku donosim kući i otvaram novo poglavlje zajedno sa Senadom Čavdarom”, kaže poznati frizer
SARAH SHOTTON
Londonska kraljica donjeg rublja
Počevši kao pomalo nastrani butik u londonskom Sohou, Agent Provocateur danas je globalni megabrend donjeg veša, na čelu s kreativnom direktoricom Sarah Shotton, koja smatra da savršenost nije seksi
Novi broj
Gracija 386
24.1.2020.