Pretplati se

Raport

Raport
Oproštaj od Las Vegasa
Muzička diva Céline Dion završila je jedno poglavlje svog života: oprostila se od publike u Las Vegasu, gdje je proteklih 16 godina nastupala u Caesars Palaceu.
Raport
Shaping the Future of Water
U povodu Dana arhitekture održanih u Sarajevu, vodeći svjetski proizvođač sanitarne opreme, njemačka firma GROHE, upriličila je gala event za arhitekte, predstavivši proizvodne novitete kao i nove, inteligentne tehnologije i inovacije, zahvaljujući kojima nastavlja osvajati tržište.
Promo
Sparkasse Bank i ove godine ponosni sponzor XV Međunarodnog Sajma privrede u Tešnju
Sparkasse Bank d.o.o. BiH i ove godine ponosni je sponzor Međunarodnog sajma privrede u Tešnju, koji će se održati u periodu od 13-16. juna 2019. Jubilarni, 15. po redu Međunarodni poslovni sajam, u organizaciji „Biznis centra“ Jelah – Tešanj, predstavlja tradicionalno godišnje okupljanje nekih od najvećih i najeminentnijih kompanija i privrednika u regionu.
Raport
Pet godina Afroditine Marmelade
Afroditin ljetni hit Marmelada slavi 5.rođendan, a dobila je pojačanje u vidu Marmelade natural koja je 99% prirodnog porijekla.
Raport
Lehrnerov Svijet i Grad
Muzej savremenih umjetnosti RS-a u Banjaluci predstavlja izložbu “Svijet/Grad” austrijskog umjetnika Wolfganga Lehrnera, koja je otvorena šestog juna.
LEJLA KARDOVIĆ, EXPERT PRI KABINETU DIREKTORA IZVRŠNE DIREKCIJE ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE BH TELECOM
Novi digitalni poslovni modeli i ekosistemi su jedan od ključnih elemenata digitalne transformacije
Lejla Kardović je zadužena za strateški razvoj ICT usluga i primjenu informacionih tehnologija u novim poslovnim područjima i nišama telekom operatora, kao što su SmartCity projekti, te projekti kreiranja ecoSystema koji su bazirani na partnerskim odnosima sa StartUp i akademskom zajednicom. Član je tima za definisanje strategije digitalne transformacije, odnosno puta BH Telecoma od CSP do DSP, s posebnim fokusom na unaprijeđenje korisničkog iskustva i povećanje operativne izvrsnosti. Povod intervjua je gostovanje Lejle Kardović na okruglom stolu PANTHEON konferencije “Digitalizacija 2019 u praksi” 13. juna u Sarajevu.
Žute stranice
Vjenčanje u Kaliforniji
Katherine Schwarzenegger (29), kćerka glumca Arnolda Schwarzeneggera, udala se za deset godina starijeg glumca Chrisa Pratta.
Bijele ljetne kombinacije su apsolutni hit
Poigrajte se ovog ljeta bijelim komadima odjeće uz dodatke jarkih boja
Hvale je Stefanovski, Cvikić, Dedić, Gall...
Upoznajte Elmu, koja predstavlja novu pjesmu Leptirić
Još od prvog autorskog singla i suradnje s Denykenom, ovu glazbenicu hvale mnoga velika imena struke: Matija Dedić, Zoran Predin, Zlatko Gall, Miroslav Tadić, Davor Hrvoj, itd... Radi se o nagrađivanoj kantautorici i arhitektici koja je front woman regionalne koncertne atrakcije, Film Music Orkestar (FMO).
Raport
Nova kolekcija tečnih mat karmina iz Farmasija
U Sky Loungeu hotela Marriott u Sarajevu održana je promocija nove palete Farmasi tečnih mat ruževa The Nudes kojoj su prisustvovali predstavnici brojnih medija, modni i beauty influenseri i ljubitelji Farmasi branda. Nova linija inspirisana je ljepotom žena našeg regiona. Šest ruževa promoviše šest uspješnih i lijepih Farmasijevih liderki iz šest zemalja bivše Jugoslavije. Skin, Candy, Au Naturel, Goddess, Brave i Confident nazivi su novih neutralnih nijansi koje je za Farmasi Adriatic osmislila vizažistica Ema Handžar.
Novi broj
Gracija 389
6.3.2020.