Pretplati se

Raport

Raport
Ostrvo Sveti Nikola na Forbesovoj listi
Budva je još jednom pronašla svoje mjesto među globalno poznatim destinacijama. Ovog puta dospjela je na listu “Devet najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti ovog ljeta”, prestižnog magazina Forbes, u čijem se tekstu navodi: “Malo ostrvo Sveti Nikola u Budvi na listi je najljepših ostrva Evrope zahvaljujući glasovima koje je osvojilo u konkurenciji za ‘Najbolju destinaciju Evrope’.
Promo
Šta trebate znati o telefonu Samsung Galaxy S10e
Čim smo samo bacili pogled na telefon Samsung Galaxy S10e, shvatili smo kako se radi o cutting edge dizajnu, među vodećim u svijetu i po estetici i po funkcionalnosti. Displej koji zauzima skoro 100% prednje površine s prednjom kamerom, lijepo uklopljenom u desni gornji ugao, pruža korisniku odličnu preglednost sa svojih 1080x2280 pixela.
Raport
Umro poznati američki glumac Rip Torn
Američki glumac Rip Torn preminuo je u utorak u 88. godini u svome domu u Lakevilleu u Connecticutu, javljaju američki mediji.
Raport
I Lady Gaga će odlučivati o Oscarima
Muzička zvijezda Lady Gaga uvrštena je na novu listu članova američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka.
Raport
Jovan Marjanović nagrađen za doprinos svjetskoj kinematografiji
Producent Jovan Marjanović, jedan od čelnih ljudi Sarajevo Film Festivala, te predstavnik BiH u Euroimagesu, dobitnik je nagrade The Almost 40 Award, koju dodjeljuje Sam Spiegel International Film Lab za doprinos svjetskoj kinematografiji.
Promo
Konzumovi kupci donirali više od 20 tona hrane za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu
Za samo dva mjeseca koliko je proteklo od pokretanja zajedničkog humanitarnog projekta Udruženja Pomozi.ba i Konzuma BiH pod nazivom“Svi zajedno za jedan obrok više”prikupljeno je više od 20 tona hrane koju su dobrovoljno donirali kupci u Konzum prodavnicama.
Kultura
U Sarajevu postavljena kulturno-ekološka instalacija 'Čepoćilim'
U sarajevskom naselju Ciglane danas je postavljen "Čepoćilim", umjetnička instalacija s motivom bosanskog ćilima, napravljena od 25.000 čepova staklenih boca, koja će obogatiti turističku i kulturnu ponudu Kantona Sarajevo s akcentom na ekologiju.
Kultura
Predstavljanje rada 'Majka Srebrenice' fotografa Almina Zrne u Istanbulu
Rad istaknutog bosanskohercegovačkog fotografa Almina Zrne "Majka Srebrenice" bit će izložena 11. jula na trgu Taksim u Istanbulu, na dan obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici.
Kultura
Kokan Mladenović sa Karolinom Nojber i Doli Bel "osvojio" Jajce
Proglašenjem najboljih i dodjelom nagrada, u Domu kulture Jajce okončane su još jedne Pozorišne/Kazališne Igre BiH.
Kultura
Filmske zvijezde SFF-a od ove godine šetat će bosanskim ćilimom
Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prezentirali su danas u Vijećnici zajednički projekt, zahvaljujući kojem će od ove godine filmske zvijezde na SFF-u šetati bosanskim ćilimom.
Novi broj
Gracija 389
6.3.2020.