Pretplati se

Raport

INTERVJU S TATJANOM VUČIĆ, IZVRŠNOM DIREKTORICOM BIT ALIJANSE
IT industrija polako ali sigurno vraća inteligenciju u modu
Tatjana Vučić je izvršna direktorica Bit Alijanse, asocijacije najvećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini. Postmagistarsku specijalizaciju u oblasti strateškog menadžmenta i liderstva završila na najprestižnijem svjetskom Univerzitetu HARVARD, gdje je angažovana kao analitičar na projektima svjetskih kompanija sa akcentom na high-tech industriju. Angažovana je i na mnogim EU projektima.
INTERVJU S NEDIMOM PAŠIĆEM, DIREKTOROM DATALAB BH
Ispred nas su uzbudljivo vrijeme i ključ konkretnih promjena!
Nedim Pašić je u Datalabu BH od samog osnivanja preduzeća. S PANTHEON-om se među prvim približio IT i sektoru malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.
Raport
Budućnost je u Gorenju
Gorenje Grupa, koja je od prošle godine u većinskom vlasništvu kineske Hisense Grupe, ugostila je bh. novinare u Velenju predstavivši im inovativne generacije novih aparata i skore razvojne planove
Žute stranice
Novi dan, novo vino
“Za mene je svaki dan, dan za vino”, objavila je na Instagramu glumica Eva Longoria (44).
Žute stranice
Javno izvinjenje
Nakon što je u nedavno objavljenim memoarima Then It Fell Apart napisao da je bio u vezi s Natalie Portman (37) kada je imala 20 godina, američki muzičar Moby (53) joj se javno izvinio.
Uručene novčane nagrade
Addiko Red Wednesday
Addiko poklon kartice u iznosu od 7.000 i 16.000 KM najsretnijim klijentima
Žute stranice
Prvo zajedničko dijete
Glumački par, 36-godišnja Kate Mara i 33-godišnji Jamie Bell dobili su kćerku.
Dr. IOANNA BATSIALOU
Hollywood na Balkanu
Stručnjakinja za anti-aging i neoperativnu estetsku medicinu, Grkinja dr. Ioanna Batsialou, otkriva kako najsavremenijim metodama poboljšati izgled i zdravlje
Gastro
Prodan jednokratni tanjir na kojem je Cobain jeo pizzu
Aukcijska kuća Julien’s ovih je dana u New Yorku na prodaju stavila papirnati tanjir s kojeg je Kurt Cobain 1990. jeo pizzu.
Raport
8. haloo Sarajevo Beer Festival
Jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova Sarajeva, 8. haloo Sarajevo Beer Festival, od 13. do 15. juna na parking Olimpijske dvorane Zetra, ljubiteljima dobre zabave ponudit će provod uz aktuelne pivske ukuse i koncerte.
Novi broj
Gracija 384/385
27.12.2019.