Pretplati se

Raport

Raport
Premijera Urbanovog Don Kihota
U Baru je 20. jula premijerno izvedena predstava Don Kihot, reditelja Andrása Urbána. Urbanovo viđenje Servantesovog remek djela tiče se prepoznavanja donkihotovskog u sebi i u društvu oko nas, ali i obračuna sa samim sobom i određenim društvenim licemjerjem i manipulacijama.
Raport
International Medis Awards
Jedina regionalna nagrada za izuzetna dostignuća u medicini i farmaciji “International Medis Awards” dodjeljuje se ove godine već šesti put.
Raport
Redizajnirana Hyundai Elantra
Redizajnirani model Hyundai Elantre za 2019. predstavljen je u Tarčinu u organizaciji kompanije Hyundai Auto BiH.
Ikone
Montgomery Clift
Najtužnije i najbolnije lice ikad viđeno na filmskom platnu, Montgomery Clift savršeni je predstavnik američke omladine nakon Drugog svjetskog rata: njenih nesigurnosti, nemira, frustracija, afektivnih i sentimentalnih promašaja. Od ovog pionira buntovništva na velikom platnu postali su svi sljedeći pobunjenici, buntovnici bez razloga i cijeli filmski dizajn koji i danas postoji kroz Matta Dillona, Mickeya Rourkea i Seana Penna
Raport
Top Gun dobiva nastavak, objavljen prvi trailer
Nastavak kino hita "Top Gun" stiže nakon više od 30 godina, a izašao je i prvi službeni trailer Paramount Picturesa.
Drugi ljetni festival "Zenica summer fest 2019"
Koncertom Saše Kovačevića iz Beograda sutra počinje 2. Zenica Summer Fest
Drugi ljetni festival "Zenica summer fest 2019", koji će sutra, 18. jula početi plesnim perfomansom te koncertom Saše Kovačevića na Trgu Alije Izetbegovića, trajat će do 9. augusta, kada će na istom mjestu te u isto vrijeme koncert održati Željko Joksimović.
Raport
Velika zvijezda DJ Solomun dolazi u Sarajevo, sav prihod za pomoć Sigurnoj kući
Pomoć revitaliziranju Sigurne kuće u Sarajevu, te adaptacija životnog prostora za njene korisnice bit će u fokusu predstojećeg gostovanja u glavnom gradu BiH planetarno popularne zvijezde bh. porijekla DJ Solomuna.
Raport
Paul McCartney piše svoj prvi mjuzikl po filmu 'Divan život'
Slavni bivši Beatle Sir Paul McCartney priopćio je u srijedu da radi na svojem prvom mjuziklu te je trenutno u završnoj fazi pisanja pjesama za glazbenu kazališnu adaptaciju filma Franka Capre iz 1946. "Divan život" čija se premijera očekuje koncem 2020.
Još jedno visoko priznanje za Lovefest
Zlatni dukat i plaketa za doprinos promociji Vrnjačke Banje
Kultura
Mostarskoj publici predstavljena knjiga 'Karikature'
U okviru „Mostarskog ljeta“, a u suradnji s IC Štamparijom Mostar, u utorak navečer u Centru za kulturu Mostat predstavljena je knjiga "Karikature", poznatog karikaturiste Ismeta Ite Korjenića.
Novi broj
Gracija 386
24.1.2020.