Pretplati se

Raport

Promo
„Naše putovanje počinje“ uz Mg Mivelu
Na sinoćnjem druženju „Naše putovanje počinje“ u Sarajevu pravi prijatelj trudnicama bila je i voda Mg Mivela koja im je uz hidrataciju osigurala i neophodan unos magnezija, minerala posebno važnog tijekom perioda trudnoće i laktacije
Promo
PANTHEON konferencija „Digitalizacija 2019 u praksi“
Centralna tema ovogodišnje PANTHEON konferencije u organizaciji kompanije Datalab BH je „Digitalizacija 2019 u praksi“. Fokus je bio na potrebama malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini na putu ka digitalizaciji poslovanja. Učesnicima su prezentirane prednosti primjene digitalnih alata u svakodnevnom poslovanju na konkretnim primjerima iz prakse. Generalni sponzor konferencije je kompanija BH Telecom.
Raport
Oproštaj od Las Vegasa
Muzička diva Céline Dion završila je jedno poglavlje svog života: oprostila se od publike u Las Vegasu, gdje je proteklih 16 godina nastupala u Caesars Palaceu.
Raport
Shaping the Future of Water
U povodu Dana arhitekture održanih u Sarajevu, vodeći svjetski proizvođač sanitarne opreme, njemačka firma GROHE, upriličila je gala event za arhitekte, predstavivši proizvodne novitete kao i nove, inteligentne tehnologije i inovacije, zahvaljujući kojima nastavlja osvajati tržište.
Promo
Sparkasse Bank i ove godine ponosni sponzor XV Međunarodnog Sajma privrede u Tešnju
Sparkasse Bank d.o.o. BiH i ove godine ponosni je sponzor Međunarodnog sajma privrede u Tešnju, koji će se održati u periodu od 13-16. juna 2019. Jubilarni, 15. po redu Međunarodni poslovni sajam, u organizaciji „Biznis centra“ Jelah – Tešanj, predstavlja tradicionalno godišnje okupljanje nekih od najvećih i najeminentnijih kompanija i privrednika u regionu.
Raport
Pet godina Afroditine Marmelade
Afroditin ljetni hit Marmelada slavi 5.rođendan, a dobila je pojačanje u vidu Marmelade natural koja je 99% prirodnog porijekla.
Raport
Lehrnerov Svijet i Grad
Muzej savremenih umjetnosti RS-a u Banjaluci predstavlja izložbu “Svijet/Grad” austrijskog umjetnika Wolfganga Lehrnera, koja je otvorena šestog juna.
LEJLA KARDOVIĆ, EXPERT PRI KABINETU DIREKTORA IZVRŠNE DIREKCIJE ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE BH TELECOM
Novi digitalni poslovni modeli i ekosistemi su jedan od ključnih elemenata digitalne transformacije
Lejla Kardović je zadužena za strateški razvoj ICT usluga i primjenu informacionih tehnologija u novim poslovnim područjima i nišama telekom operatora, kao što su SmartCity projekti, te projekti kreiranja ecoSystema koji su bazirani na partnerskim odnosima sa StartUp i akademskom zajednicom. Član je tima za definisanje strategije digitalne transformacije, odnosno puta BH Telecoma od CSP do DSP, s posebnim fokusom na unaprijeđenje korisničkog iskustva i povećanje operativne izvrsnosti. Povod intervjua je gostovanje Lejle Kardović na okruglom stolu PANTHEON konferencije “Digitalizacija 2019 u praksi” 13. juna u Sarajevu.
Žute stranice
Vjenčanje u Kaliforniji
Katherine Schwarzenegger (29), kćerka glumca Arnolda Schwarzeneggera, udala se za deset godina starijeg glumca Chrisa Pratta.
Bijele ljetne kombinacije su apsolutni hit
Poigrajte se ovog ljeta bijelim komadima odjeće uz dodatke jarkih boja
Novi broj
Gracija 381
15.11.2019.