Pretplati se

Raport

Kultura
Kokan Mladenović sa Karolinom Nojber i Doli Bel "osvojio" Jajce
Proglašenjem najboljih i dodjelom nagrada, u Domu kulture Jajce okončane su još jedne Pozorišne/Kazališne Igre BiH.
Kultura
Filmske zvijezde SFF-a od ove godine šetat će bosanskim ćilimom
Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prezentirali su danas u Vijećnici zajednički projekt, zahvaljujući kojem će od ove godine filmske zvijezde na SFF-u šetati bosanskim ćilimom.
Kultura
'Sjećaš li se Doli Bel' i 'Kavkaski krug kredom' predstavljaju BiH na MESS-u
Teatarski komadi "Kavkaski krug kredom" reditelja Paola Magellija, nastao u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS te "Sjećaš li se Doli Bel" reditelja Kokana Mladenovića, rađen u produkciji Kamernog teatra 55, predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem 59. internacionalnom teatarskom festivalu MESS.
Zanimljivosti
NASA planira poslati prvu ženu na Mjesec
Od 1969. do 1972. godine, u šest NASA-inih misija nazvanih po grčkom bogu Apolonu 12 muškaraca je uspješno sletjelo na površinu Mjeseca, Neil, Buzz, dvojica Alana, dvojica Charlesa, Edgar, David, James, John, Jack i Eugene.
Raport
Produkcijski dizajner, oskarovac Eugenio Caballero otvara Talents Sarajevo
Produkcijski dizajner Eugenio Caballero, dobitnik nagrade Oscar za rad na filmu Guillerma del Tora "Panov labirint" otvorit će program Talents Sarajevo 25. Sarajevo Film Festivala.
Na Festivalu književnosti Bookstan predstavljeno pet knjiga
Prvi dan 4. Internacionalnog festivala književnosti Bookstan donio je brojne radosti ljubiteljima pisane riječi, a predstavljeno je pet knjiga i zbirci eseja.
Raport
Joss Stone tvrdi da je deportovana iz Irana
Britanska soul pjevačica Joss Stone tvrdi da je deportovana iz Irana po dolasku u Islamsku Republiku radi obilaska te zemlje u okviru svjetske koncertne turneje, iako nije planirala da nastupa tamo.
Raport
Sylvester Stallone s obitelji stigao u Split
Legendarni holivudski glumac Sylvester Stallone zajedno sa članovima svoje obitelji stigao je u Split.
Raport
Washington zabranio upotrebu plastičnih slamki
Otkako je u interesu zaštite okoliša zabranio upotrebu plastičnih slamki, Washington se suočava s pitanjem kako popiti milkshake bez slamke.
Kultura
Otvorena izložba posvećena nematerijalnoj kulturnoj baštini u BiH
U zagrebačkoj Galeriji Klovićevih dvora u srijedu je otvorena izložba građe nematerijalne kulturne baština u Federaciji Bosne i Hercegovine, posuđene iz fundusa etnografske zbirke Karmela sv. Ilije kod Tomislavgrada.
Novi broj
Gracija 381
15.11.2019.