Pretplati se

Raport

"NAJBOLJE OD NAJBOLJIH"
Proglašene laureatkinje "Snage izvrsnosti"
U sarajevskom Domu mladih Centra Skenderija je upriličeno Svečano proglašenja laureatkinja Nagrade „Snaga izvrsnosti“.
Promo
Nestlé tim po prvi put predstavio poslovanje u BiH i buduće planove kompanije
· Od 2012. godine, kroz projekat Zdravo! kompanija Nestlé Adriatic u BiH uložila više od 250.000€ · U prvoj polovini 2019. godine zabilježen organski rast od 2,9%,
AmilaTerzimehić u kampanji #SlušajDijete:
“Djeci želim da uče, da budu jaka i da im niko ne može ništa!”
Kampanji #SlušajDijete kojom UNICEF BiH obilježava 30. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta pridružila se i glumica Amila Terzimehić koja s djevojčicom Unom razgovarala o tome koje su joj bile omiljene igre u djetinjstvu, šta je željela biti kad poraste, da li su i koliko nju slušali kad je bila mala te poručila šta je to što ona želi za svako dijete.
Fotodokumentarna izložba o mentalnom zdravlju
„Čovjek je čovjek“
„Čovjek je čovjek“ naziv je fotodokumentarne izložbe o mentalnom zdravlju sa potpisom Armina Smailovića koja će biti postavljena u periodu od 20. do 24. novembra 2019. godine, u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu.Izložba prikazuje isječke iz života ljudi sa mentalnim poremećajima i šalje poruku da je oporavak moguć ako postoji adekvatna podrška. Izložba je dio kampanje koja u fokus stavlja značaj mentalnog zdravlja i činjenicu da su osobe koje imaju iskustvo mentalnih poremećaja naši susjedi, kolege, saradnici i prijatelji.
Promo
Nova IQOS zona na Ilidži u Grand centru
Philip Morris International [PMI] je nedavno u BiH predstavio IQOS 3 DUO, najnoviji uređaj iz IQOS porodice. Novi uređaj omogućava dvije uzastopne upotrebe bez ponovnog punjenja držača, znatno kraće vrijeme punjenja, u poređenju sa prethodnim verzijamaIQOS 3 ili IQOS 2.4+. Kako se IQOS porodica u BiH povećala, tako se povećava i broj ekskluzivnih lokacija na kojima se IQOS uređaji mogu kupiti.
Dječji sajam Kids Fair
Na Dječijem sajmu Becutan poklanja godišnju zalihu pelena
Mnogi roditelji i mališani s nestrpljenjem očekuju početak najveselijeg i najposjećenijeg Dječijeg sajma u BiH koji će se, od 15. do 17. novembra, održati u Skenderiji. Za sva tri dana ulaz na sajam je besplatan, a da radost bude još veća pobrinuo se Becutan koji jednom sretnom dobitniku ili dobitnici poklanja vrijedan poklon; zalihu Becutan pelena za cijelu godinu.
30 godina nakon pada Berlinskog zida
Njemačka kao turistička destinacija
Kampanja Turističke organizacije Njemačke odaje počast turstičkom razvoju postignutom 30 godina nakog
Raport
Kad se udruže Belma Tvico i Lenor
U Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu upriličen je modni događaj u organizaciji dizajnerice Belme Tvico-Stambol i brenda Lenor, koji dugi niz godina predstavlja sinonim za njegu tkanina.
BEAUTY REPORTAŽA
dm Days of Beauty: predstavljeni ekskluzivni trendovi i proizvodi za njegu lica
Kako pravilno njegovati kožu, koje proizvode odabrati, koliko često koristiti hidratantne maske, da li je krema sa glinom adekvatan preparat za njegu masne kože... Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja dobile su poznate blogerice, influenserice, novinarke i javne ličnosti koje su bile gošće ekskluzivnog dm Days of Beauty eventa.
Raport
Nagrade za Pun mjesec
Debitantski igrani film Nermina Hamzagića Pun mjesec, dobio je nagradu ekumenskog žirija na Cottbus Film Festivalu u Njemačkoj, a Alban Ukaj ovjenčan priznanjem za najboljeg glumca za ulogu u ovom filmu.
Novi broj
Gracija 389
6.3.2020.