Pretplati se

Raport

BEAUTY REPORTAŽA
dm Days of Beauty: predstavljeni ekskluzivni trendovi i proizvodi za njegu lica
Kako pravilno njegovati kožu, koje proizvode odabrati, koliko često koristiti hidratantne maske, da li je krema sa glinom adekvatan preparat za njegu masne kože... Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja dobile su poznate blogerice, influenserice, novinarke i javne ličnosti koje su bile gošće ekskluzivnog dm Days of Beauty eventa.
Raport
Nagrade za Pun mjesec
Debitantski igrani film Nermina Hamzagića Pun mjesec, dobio je nagradu ekumenskog žirija na Cottbus Film Festivalu u Njemačkoj, a Alban Ukaj ovjenčan priznanjem za najboljeg glumca za ulogu u ovom filmu.
Raport
Retrospektivna izložba Saše Bukvića
Akademski kipar i konceptualni umjetnik Aleksandar Saša Bukvić priredio je samostalnu retrospektivnu izložbu u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum, koja traje od 14. novembra do 5. decembra.
UNIQA za život sa manje boli
UNIQA osiguranje doniralo 62 senzora za mjerenje šećera djeci oboljeloj od dijabetesa
Na dan kad se širom planete obilježava Svjetski dan dijabetesa, u Tuzli je održana dodjela senzora za kontinuirano mjerenje šećera za 62 djece oboljele od dijabetesa tip 1 sa područja Tuzlanskog kantona. Događaj je organizovalo Udruženje roditelja i prijatelja djece sa dijabetesom „Novi horizonti“, a sredstva neophodna za nabavku libre senzora obezbijedilo je UNIQA osiguranje u okviru vlastite inicijative naziva „Radost života“.
Raport
Maja Milinković
Interpretatorka portugalskog fada i našeg sevdaha Maja Milinković bila je specijalni gost na koncertu “Izvan vremena za sva vremena”, održanom 9. novembra u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu.
Angelina Jolie
Slavna mama i djeca puštaju zmajeve
Angelina Jolie trenutno ima pauzu od snimanja Marvelova filma 'The Eternals', a slobodno vrijeme iskoristila je za druženje s djecom i putovanja koja obožava
Dokumentarni film
“Autizam, majka i dijete”
Film je nastao u okviru projekta "Osobe s autizmom - žrtve društvene nebrige" kojeg je magazin Gracija realizirala u okviru Programa osnaživanja nezavisnih medija kojeg provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), zajedno s Otvorenom mrežom a finansira američka razvojna agencija (USAID).
Promo
IQOS 3 DUO stigao i u Bosnu i Herzegovinu
Sinoć je kompanija Philip Morris BH predstavila IQOS 3 Duo, najnoviji proizvod iz porodice bezdimnih uređaja, koji je nakon globalnog lansiranja, stigao i na bh. tržište. BiH je među prvim zemljama Evrope u kojima je ovaj najnoviji proizvod dostupan.
FACES
Samostalna izložba fotografija Vanje Lisac
U subotu, 23.novembra 2019, u organizaciji Foto galerije Jelićeva s početkom u 20h bit će upriličena jedinstvena izložba fotografija FACES Vanje Lisac.
Snažna poruka
Helem Nejse i Marko Louis u novom hit singlu „Biraj riječi“ pozivaju na borbu protiv govora mržnje
Novi broj
Gracija 381
15.11.2019.