Pretplati se

Raport

Raport
Nova kolekcija Istoka Bratića
Nova kolekcija sarajevskog modnog dizajnera Istoka Bratića, nazvana “Oran Sauvage”, inspirisana je Yvesom Saint Laurentom.
Raport
Izabrana djela Zuke Džumhura
U Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic promovisana su Izabrana djela Zuke Džumhura te, ujedno, otvorena izložba njegovih karikatura nastalih za dnevni list Politika.
VIŠEMJESEČNI RAD DŽEJLE GLAVOVIĆ OČUZ I MARKA LOVRIĆA KRUNISAN FINALNOM MODNOM REVIJOM
BOSNA I HERCEGOVINA IMA VELIKI POTENCIJAL U MODNOM SVIJETU
Nakon uspješno održanih kastinga u osam bosanskohercegovačkih gradova, agencija Swan Model Management, u na čelu sa najuspješnijom bosanskohercegovačkom manekenkom Džejlom Glavović, i u suradnji sa Markom Lovrićem, bivšim modelom i direktorom internacionalne modne agencije Relatum Model Management iz Zagreba, krunisala je svoj višemjesečni rad eventom u Sarajevu održanom u Domu armije na kojoj je predstavila nove nade bh. modeling scene.
Promo
Skup alumnista Start-up akademije s područja Zapadnog Balkana ujedinio start-upove
Da li samo velike kompanije stvaraju radna mjesta? Ne nužno. Start-upovi također mogu da kreiraju radna mjesta, pokazalo je na svom primjeru 30 ovakvih kompanija, koje su, direktno ili indirektno, omogućile zapošljavanje blizu 100 osoba u regionu Zapadnog Balkana.
Hair by GigiS
Gigi se vraća u Sarajevo
“Sve što sam postigao i naučio u New Yorku donosim kući i otvaram novo poglavlje zajedno sa Senadom Čavdarom”, kaže poznati frizer
SARAH SHOTTON
Londonska kraljica donjeg rublja
Počevši kao pomalo nastrani butik u londonskom Sohou, Agent Provocateur danas je globalni megabrend donjeg veša, na čelu s kreativnom direktoricom Sarah Shotton, koja smatra da savršenost nije seksi
Veza koja traje
HT ERONET u digitalnoj transformaciji
HT ERONET je ovih dana predstavio novi smjer i vizualni identitet svoga krovnog brenda. Pod novim sloganom “Veza koja traje” najavljen je novi smjer komunikacije prema zahtjevima modernog korisnika i digitalnog tržišta koje se neprestano razvija.
Promo
Zabrana e-cigareta može napraviti više štete nego koristi
U vrijeme kada u Americi kreće dvojaka kriza sa elektronskim (vape) cigaretama - nagli porast upotrebe među tinejdžerima i „misteriozna“ plućna bolest izazvana „vaping“ proizvodima na crnom tržištu, prvi impuls američke državne administracije bio je da ovaj proizvod zabrani.
Bega i Duško Bajević
Četiri decenije zajedničkog života
Slavni mostarski fudbaler i njegova prelijepa supruga Bega u višesatnom razgovoru s ekipom Gracije, na vrelu Bune, govore o Mostaru i Veležu, fudbalu i golovima, Grčkoj i karijeri, ratu i životnim dramama... Šta je ostalo od nekadašnjeg Mostara? Kako je Duško poništio sopstveni gol? Kako im je prijatelj ukrao sve novce sa računa? Kako su fudbaleri Penerola nasrnuli na Bajevića i kako ga je Marić branio...
SFFF
Consortio civium Invictum organzira četvrti međunarodni Sarajevo Fashion Film Festival
U četvrtak, 5.12.2019. u 20h počet će četvrti međunarodni Sarajevo Fashion Film Festival. Istu noć će biti upriličena dodjela nagrada na gala večeri u kongresnoj dvorani dvoran hotela Hills Sarajevo, a noć poslije, 6. 12. u 20h Coloseum Clubu bit će prikazane oficijelne selekcije SFFF-a i after party. Ulaz je slobodan, broj mijesta ograničen.
Novi broj
Gracija 382
29.11.2019.