Karamelizirana krema od limuna
15.05.2013. u 09:36 sati


Crumble – ukusne mrvice

Karamelizirana krema od limuna


Potrebno (za 4 osobe): 4 limuna, 4 jaja, 180 g šećera, 120 g putera, 250 g jogurta, kašika skrobnog brašna, 120 g brašna

Priprema: naribati koricu od dva limuna i pomiješati je s iscijeđenim sokom od sva četiri. Dodati razmućeno skrobno brašno, 120 g šećera, 60 g putera i jaja. Umutiti i kuhati na pari dok krema ne postane glatka i gusta. Kada se ohladi umiješati jogurt i usuti u četiri zdjelice. Pomiješati brašno, ostatak putera i šećera, te prstima mijesiti dok ne dobijete mrvice. Mrvicama prekriti površinu kreme i peći pola sata na 160 stepeni.

(Gracija 69, novembar 2007.)
Povezani tekstovi