Nedavno objavljeno

ZIMSKA BAJKA U NACIONALNOM PARKU UNA: Mjesto koje nas je oduševilo!

Otkrijte zbog čega je Turističko naselje Natura Art jedinstveni prirodni rezervat ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu

Smješteno u Lohovu blizu Bihaća, u Nacionalnom parku Una, Turističko naselje Natura Art i njegova okolina kombinacija su prirodnog i umjetnog čuda. U ovom kompleksu koji čine hotel, restoran i wellness centar, predah od svakodnevice u kojem se ljuljuškaju balončići jacuzzija i gdje sve miriše na domaću hranu učinit će da se napokon dobro odmorite i praznike provedete na bajkovit način.
Ako ste u potrazi za magijom, onda ste na pravom mjestu, jer mirisi, boje i pogled koji će vas tu zateći, učinit će da uistinu živite u trenutku, bez strahova i propitivanja. Na ovom mjestu osjećat ćete se kao da je cijeli svijet stao, i to samo zbog vas – da vam ugodi i nahrani dušu.
Kada bismo strancu trebali samo jednom mikrolokacijom pokazati prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, onda bi upravo krajolik u kojem je smješteno Turističko naselje Natura Art bilo upravo taj lokalitet. Čak i oni koji znaju za draži najljepše bosanskohercegovačke rijeke ostaju zadivljeni prirodnim ambijentom koji Una pravi u dijelu nacionalnog parka u kojem se nalazi Natura Art. Posjetioci često kažu da “ostaju bez daha” zbog ljepote u kojoj su se našli; iako zvuči kao fraza, upravo ove riječi najbolje oslikavaju ovaj krajiški turistički dragulj. Zasluga za ovu uobičajenu impresiju gostiju pripada i planerima Nature Art: oni nisu turistički kompleks prilagođavali komercijalnim interesima, već su, poštujući Unu i prirodu na njenim obalama, sve ono što je stvoreno ljudskom rukom uklopili u skladnu, harmoničnu cjelinu. I zato je Natura Art jedinstveni prirodni rezervat ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu.

Radost za velike i male

A prava magija tek počinje kada zima pokuca na vrata.
Posjetili smo ovo predivno mjesto i napravili kadrove koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Dan smo proveli sa pogledom na prekrasan krajolik uz domaću ponudu hrane i pića sve dok nam noć nije ispričala drugu priču.
Mislili smo da se nalazimo na drugoj lokaciji.
Praznične dekoracije su osvijetlile naselje da nam pokažu put do najljepšeg slapa na Uni, a logorske vatre nas grijale: radi se o jedinstvenom, neponovljivom iskustvu!
Radost za velike i male, ambijent koji vraća u djetinjstvo, u dane provedene kod majke i dede na selu, uz pucketanje vatre, miris i tišinu prirode, a najmlađim gostima nudi čari uspomena na predivan odmor sa najbližima, kao iz bajke.
Pssst! Ono što mališani ne znaju jeste da svjetlosni dekorativni elementi u Naturi Art imaju zadatak da Djeda Mrazu pokažu put do nas, tako da zna gdje će ih pronaći i obradovati paketićima.

Gracija 429, decembar 2022.

Latest Posts

Raport

spot_img