Sve na jednom mjestu
11.02.2010. u 09:00 sati


Solaris Hotels Resorts

Sve na jednom mjestu


Šta je danas idealan odmor? Samo puki bijeg od stresa, prevelikih obaveza na poslu, barem nakratko? Ili je to deset, petnaest ili više dana čistog užitka na prekrasnoj lokaciji? Ako ste za drugu opciju, evo vam i prijedloga: Solaris, hotelski kompleks nadomak Šibenika, predstavlja nešto novo, stvarno drugačije, resort jedinstven po konceptu s ove strane Jadrana. Utiske s dvodnevnog odmora u Solarisu za vas je zabilježila ekipa Gracije
Solaris

Moramo biti pošteni pa priznati da smo imali velike planove osvajanja Šibenika kada smo se iz oblačnog Sarajeva uputili na 48-satnu avanturu prema gradu u sjevernoj Dalmaciji. Vjerovatno bismo i ostvarili naš naum da naša prva (i, ispostavit će se, jedina) destinacija nije bio Solaris Hotels Resorts, kompleks udaljen šest kilometara od Šibenika, u okruženju četiri nacionalna parka: arhipelaga Kornati, slapova Krke, Plitvičkih jezera i kanjona Paklenice.
Kompleks Solaris ima pet hotela, apartmansko naselje, kamp i yacht marinu. Svi sadržaji smješteni su neposredno uz more, uz četiri kilometra dugu plažu. Organizacijom i cjelokupnom ponudom Solaris je prepoznat
kao mjesto za idealan obiteljski odmor, što potvrđuje i priznanje Family Star za najbolju porodičnu destinaciju u Evropi. Zašto nismo otkrili Šibenik (a trebali smo)? Zato što, kad jednom uđete u Solaris, nemate potrebu da iz njega izlazite sve dok vam traje godišnji odmor.

Za djecu i avanturiste

Ako imate djecu, ovo je savršeno mjesto za njih: osim prekrasne plaže, u potpunosti prilagođene najmlađima, osigurana im je i stalna animacija uz Solarisove maskote i vozić Solaris express. Tu su još i drveno dječije selo Dalmati, otvoreni dječiji bazeni, igraonice, tobogani u aqua parku.
Mislili su u Solarisu i na poklonike aktivnog odmora: sportski sadržaji –tenis, kuglanje, odbojka na pijesku, paintball i škola ronjenja – čine sastavni i neophodni dio odmora. Mislite da je uzbuđenjima ovdje kraj? Nakon što ste ispili svoje piće uz bazen, ili bazene, i želite nekako upotpuniti dan a da ne morate ići predaleko, tu je – Pirate Adventure golf, najveći adventure golf u Evropi i prvi golf takve vrste u Hrvatskoj! Proteže se na otprilike 4.000 kvadratnih metara, s 1.000 kvadrata vodenih površina, jezeraca i potočića. Igra je prilagođena svim gostima. Djeci je to teren za igru, dok odrasli imaju izbor zahtjevnih i kompliciranijih prepreka koje pružaju izazov u golfu.
Na odmoru ste – prema tome, zaboravite na dijete, brojanje kalorija i sve ostale “otežavajuće” okolnosti. Posvećenost mediteranskoj zdravoj hrani, te obrocima bez aditiva u Solarisu je jedno od pravila: namirnice se nabavljaju iz neposredne okoline i porodičnih domaćinstava. Skoro 1.400 stabala masline unutar resorta omogućuju domaće maslinovo ulje za goste. Od lani je Solaris pokrenuo i proizvodnju tjestenine, pa tako svi gosti kroz hotelske restorane i specijaliziranu tratoriju mogu uživati u dnevno svježe pravljenoj tjestenini.

Mlin, selo, brancin

Niti ne sluteći šta nas još čeka unutar “zidina” Solarisa, vođeni stručnim savjetima naših domaćina, uputili smo se u Dalmatinsko selo. Ova gastronomska atrakcija Solarisa ima tradicionalnu gastroponudu ribe, mesa i povrća na gradele i ispod peke, ali pruža i ambijentalan doživljaj stare Dalmacije. Etnoselo zapravo čine kamene konobe u čijem okruženju gosti uz gastrodoživljaj mogu vidjeti i doživjeti Dalmaciju. Novi sadržaj Sela je restaurirani mlin, star 102 godine. U mlinu, gdje vas obično dočeka ljubazno lice mlinara Zvonka, spremnog da odgovari na svako pitanje, gosti iz prve ruke mogu posmatrati način dobivanja brašna te isprobati tek napravljen hljeb. Bilo bi lijepo da, jednom kada se nađete tamo, nikako ne propustite probati brancin pripremljen na poseban način… Nema riječi da se opiše iskustvo uživanja u ovoj hrani, izuzev možda činjenice da je dio ekipe Gracije odlučio reći zbogom svim ostalim ribama nakon što je probao ovaj specijalitet u Dalmatinskom selu.
Noćni život? Iako smo na početku naivno mislili da je za zabavu potrebno ipak “potegnuti” u grad, noć koja se spuštala nad Solarisom, te prvi taktovi muzike, uvjerili su nas u suprotno: brojni barovi, kao i beach bar Palma, nezobilazno mjesto za sve one željne nezaboravnih provoda, opet eliminiraju mogućnost odlaska u potrazi za… nečim boljim. Palma, mjesto zabave uz live bendove i DJ-eve omogućuje zabavu 24 sata na dan.
Ako su vaši omiljeni dugometražni uratci avanturističke peripetije Pirata s Kariba, onda je Solaris, opet, pun pogodak: zabava se s bazena, terena za golf ili iz etnosela prenosi na pučinu uz gusarsku avanturu na Galiji, atraktivnom drvenom brodu za izlete. Galija otkriva jedinstveni šibenski arhipelag, s brojnim otocima koji su kao stvoreni za gusarsko osvajanje…

Svijet wellnessa

Relaksacija i revitalizacija su pravi užitak uz Solaris Wellness SPA centar. Izdvajamo kompleks zatvorenih grijanih bazena sa slanom i slatkom vodom, svijet sauna s grotom (turskom kupelji), aroma i finskom saunom uz relaksarij, beauty sadržaje za njegu i uljepšavanje, frizerski salon i ponudu brojnih tehnika masaža i terapija koje slijede trendove prisutne u vodećim wellness centrima u svijetu. Poseban ambijent čini Mediteranski vrt u srcu wellnessa, u kojem gosti, uz opuštanje i sunčanje, mogu uživati ispijajući prirodne i zdrave koktele.   
(Gracija 112)
Povezani tekstovi
Najnovije iz kategorije
Moja Indija Darko Rundek
Moja Indija
Zis iz vanderfol!! Val Thorens
Zis iz vanderfol!!
Putovanje u Haydom U podnožju Kilimandžara
Putovanje u Haydom
Stockholm Reportaža
Stockholm