Čokoladne tortice
29.01.2010. u 09:50 sati


Kolači s prhkim tijestom

Čokoladne tortice


Potrebno (za 8 osoba): Tijesto: 250 g brašna, 125 g šećera, 1 dl ulja, 2 žumanca, pola kesice praška za pecivo, 1 limun, mlijeko, malo soli; nadjev: mlijeko, 400 g čokolade za kuhanje, miješano voće po želji

Priprema: Pomiješati brašno, prašak za pecivo, malo soli, naribanu koricu limuna i šećer, dodati žumanca, ulje i 4 kašike hladnog mlijeka. Umijesiti tijesto, zamotati u prozirnu foliju i držati pola sata u frižideru. Razvaljati tijesto na pola centimetra debljine i staviti u osam malih kalupa premazanih uljem. Izbušiti viljuškom, prekriti papirom za pečenje, nasuti suhog graha i peći 15 minuta na180 stepeni. Skloniti grah i papir, peći još 3-4 minute, izvaditi i ohladiti.Čokoladu otopiti na pari s malo mlijeka i usuti u dobivene korpice od tijesta.Posuti voćem ili komadiće voća nanizati na drveni štapić, kao ražnjiće, i poslužiti.

 
Povezani tekstovi
Najnovije iz kategorije
Torta s kruškama Kolači s prhkim tijestom
Torta s kruškama
Supergusta topla čokolada Čokolada je vaša strast?
Supergusta topla čokolada
Hljeb od tikve Tikva u čorbi, hljebu, marmeladi...
Hljeb od tikve
Punjene mini paprike Najbolja jela za zabave
Punjene mini paprike