Pretplati se
Nikad nisam igrao ni u jednom bh. filmu

Miodrag Miki Trifunov

Nikad nisam igrao ni u jednom bh. filmu

“Imam snagu. Imam šta da kažem. Moje prisustvo još uvijek znači nešto. Bar ja tako mislim“, kaže Miodrag Miki Trifunov koji je krajem prošle godine obilježio 50 godina rada

Poetsko-muzičkim perfomansom Svjedok, koji izvodi uz muzičku Hammdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića, glumac Miodrag Miki Trufunov proslavio je pet decenija rada u decembru 2019. godine. Dio scenografije Svjedoka čini fotografija na pročelnom zidu na kojoj je Miki kao troipogodišnji dječak s igračkom u rukama, sa lokomotivom. Za ovu fotografiju vezana je predivna porodična storija koja pripovijeda o prvom, nevjerovatnom nestašluku dječaka Mikija.

“Da, na toj sam fotografiji ja kad su mi bile tri i po godine, a tada se desila i moja prva avantura. Jednog dana ukrao sam kišobran mog starog, otišao kod komšije. Popeo se na stog sijena  i skočio sa tri-četiri metra visine. Jedva su me sakupili, prebacili su me hitno u bolnicu u Zrenjaninu i...“prisjetio se Miki Trifunov. Kako je preživio ovaj incident, kako su roditelji reagovali, te kako je postao glumac i šta je sve prošao u karijeri, čitajte u novom broju magazina Gracija koji je dostupan u našem gradu i u BiH.