Pretplati se
Vjenčići s medom

Recept

Vjenčići s medom

POTREBNO: 

80 g putera,
1 jaje,
70 g meda,
250 g brašna,
1/2 kašičice praška za pecivo,
prstohvat soli,
1 limun (korica narendana)

PRIPREMA: Prosijte brašno i dodajte so i prašak za pecivo. Puter ostavite na sobnoj temperaturi kako bi omekšao. Kada omekša, dodajte jaje i pjenasto umutite. Zatim dodajte narendanu koricu limuna, med i dobro sjedinite sastojke. Brašno dodajite postepeno dok ne zamijesite mekano tijesto. Rernu ugrijte na 180 °C. Kidajte komadiće tijesta veličine većeg klikera, valjajte u glistu, pa krajeve spojite da bi se dobio vjenčić. Redajte na pleh obložen papirom za pečenje, sa malim razmakom između. Pecite dok ne dobije tamniju boju. Vruće uvaljajte u šećer u prahu i ostavite da se ohlade.