Pretplati se

Hair by GigiS

Gigi se vraća u Sarajevo

“Sve što sam postigao i naučio u New Yorku donosim kući i otvaram novo poglavlje zajedno sa Senadom Čavdarom”, kaže poznati frizer

Mnoge Sarajlije vrlo rado se sjećaju velike popularnosti koju je imao Gigi Team salon koji je osamdesetih godina diktirao sarajevsku frizersku modnu scenu. Nakon 25 godina i ogromnog uspjeha u SAD-u gdje je Gigijev salon proglašen najboljim salonom u New Yorku 2010. godine i već dugo godina nosi titulu najboljeg salona u Queensu, Gigi se vraća u Sarajevo. U partnerstvu s poznatim frizerom i vlasnikom lanca salona Madonna, Senadom Čavdarom, Gigi otvara konceptualni salon Hair by GigiS na drugom spratu Alte u centru Sarajeva.

Gigi i Senad započinju svoju priču vrlo jasnim ciljem: „Želimo da otvorimo salon koji će pružiti priliku frizerima i umjetnicima svog zanata da stalnim usavršavanjem na različitim i kvalitetnim seminarima u BiH i inostranstvu, predanim radom i ljubavlju prema struci, te znanjem koje mi donosimo kreiraju modne izraze u Bosni i Hercegovini. Mi želimo da ponudimo radno okruženje gdje će trud i kreativnost biti nagrađeni, a napredak i učenje sastavni dio svakog radnog dana.“

Gigi i Senad se prisjećaju svojih početaka i govore koliko je bitno da se mladim ljudima pruži prilika da steknu znanje i iskustvo, i to ne samo u industriji ljepote, već i u svim ostalim. „Možda će naša priča inspirirati druge poduzetnike i uspješne ljude da svoje znanje i iskustvo podijele s mladim ljudima, jer smo svi mi svjesni da našoj državi nedostaju radne prilike gdje će trud biti cijenjen, a posao užitak i mjesto gdje učimo zajedno s kolegama. Ako se nakon Hair by GigiS salona otvori još jedno slično radno mjesto gdje će snage udružiti osobe koje imaju decenije iskustva i doći spremni da sve to podijele s mladim nadama, reći ćemo da smo uspjeli.“ naglašava Gigi.

„Željeli smo dovesti sve što je akutelno u SAD-u i zahvaljujući Gigijevim naporima da to i ostvarimo, po prvi put u našoj državi otvaramo specijaliziranu prodavnicu profesionalnih frizerskih proizvoda gdje će posjetitelji moći kupiti skoro sve najpoznatije profesionalne brendove, te u skladu sa savjetima profesionalaca i članova našeg tima moći njegovati svoju kosu najboljim preparatima i proizvodima u toplini svog doma. I upravo ovakvim poduhvatima želimo da podignemo standarde u našoj državi. Svjedok sam da mnogi ljudi nažalost nemaju gdje pokazati svoj talent, a mi želimo pokazati da je moguće dobiti posao bez iskustva, sve dok imate dobre mentore koji stoje iza vas.“ nastavlja Senad Čavdar.

Na preko 200 kvadratnih metara i sa 17 radnih mjesta, Hair by GigiS ima namjeru postati epicentar svih frizerskih dešavanja u Sarajevu. Za kraj, Gigi i Senad pozivaju sve mlade ljude koji žele s njima napredovati i rasti da se pridruže njihovom timu. Sve informacije možete dobiti putem njihove Facebook stranice.