Pretplati se
Teleći odresci s tikvom

Recept

Teleći odresci s tikvom

POTREBNO: 

8 odrezaka,
200 g krem-sira,
2 dl mlijeka,
400 g tikve izrezane na kockice,
česan bijelog luka,
malo ruzmarina i majčine dušice,
4 kašike maslinovog ulja,
40 g putera,
malo muškatnog oraščića,
so i biber

PRIPREMA: Tikvu propržiti desetak minuta na ulju s cijelim, neoguljenim bijelim lukom, posoliti, pobiberiti i posuti ruzmarinom. Sir i mlijeko umutiti u glatku smjesu. Lagano zagrijati puter, te pržiti odreske dva minuta sa svake strane, preliti mlijekom i sirom, posoliti, pobiberiti, dodati muškatni oraščić i majčinu dušicu. Okrenuti odreske nekoliko puta i odmah skloniti s vatre; usuti u tanjire, posuti tikvom (skloniti bijeli luk), opet lagano pobiberiti, posuti majčinom dušicom i poslužiti.