Pretplati se
Odresci u umaku od smokava

Recept

Odresci u umaku od smokava

Uz tikvu, patlidžan, luk ili smokve, mesni odresci postaju zanimljiv obrok, primamljivog izgleda i pomalo neobičnog okusa, koji će obogatiti vaš jelovnik i zadovoljiti i najzahtjevnije goste

POTREBNO: 

8 telećih odrezaka,
8 kriški pancete,
6 smokava,
8 grančica ruzmarina,
2 dl bijelog vina,
maslinovo ulje,
so i biber

PRIPREMA: 

S donje strane grančica ruzmarina ukloniti listiće. Odreske na krajevima rasijeći oštrim nožem, staviti između dva lista papira za pečenje i lagano izlupati. Na svaki odrezak staviti krišku pancete i pričvrstiti grančicom ruzmarina. Ugrijati 4 kašike ulja, te na jakoj vatri pržiti odreske, a poslije 2-3 minute okrenuti nadole stranu sa pancetom i pržiti još 2 minute. Izvaditi iz tave i držati na toplom. Smokve oguliti, dobro izgnječiti viljuškom, staviti u tavu, posuti isitnjenim ruzmarinom. Kratko pržiti, zaliti vinom, kratko prokuhati, posoliti i pobiberiti. U umak staviti odreske, lagano zagrijati i odmah poslužiti.