Pretplati se

PROMO

Jahorina Ultra Trail 2019: Trčanje i zabava u prirodi

26-28.07.2019. godine, na stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom, Sarajevom i Trebevićem održaće se peto izdanje međunarodnog takmičenja Jahorina Ultra Traila u okviru njegačetiri trke različite dužine: Mini (17 km), Midi (38 km), Maxi (69 km) i Ultra Trail (101 km).

Staze su navigirane najljepšim dijelovima ovih planina i povezuju atrakcije poput ski staza na Jahorini, uskotračne pruge, viaferate i Novakove pećine na Romaniji, izvora i kanjona Miljacke, bob staze i grebena na Trebeviću, pa čak i Baščaršiju. Osim prirodnog, kulturnog i istorijskog, JUT promoviše bogato olimpijsko naslijeđe sarajevske regije zbog čega je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine specijalni partner projekta i ove godine, a Olimpijski centar Jahorina domaćin sportske manifestacije.   

Sve učesnike JUT-a očekuje startni paket u kom osim kvalitetne tehničke majice, dobijaju vrijedan poklon organizatora, vaučer za Perutnina Ptuj Piknik u cilju, gratis vožnju šestosjedom do vrha Ogorjelica te poklone sponzora. Najavljen je dolazak vrhunske italijanske trkačice Francesce Canepe i Britanca Charliea Sharpea, koji drži rekord najduže staze od 10h 44min. Očekuje se i učešće Nijemca Moritza Auf Der Heidea na Mini Trailu. Do sada je prijavljeno preko 640 takmičara i takmičarki iz 30 zemalja a prijave su otvorene do 26.07.

Organizator je obezbjedio nagradni fond vrijedan 10.000 KM tako da pobjednike ovogodišnjeg izdanja očekuju vrijedne novčane i robne nagrade. Na Instagramu je u toku nagradna igra u okviru koje vas Jahorina Ultra Trail i AlpOutdoorShop nagrađuju patikama i opremom za trail trčanje.

Više informacija o samom događju i link za prijave možete naći na zvaničnoj stranici trke www.jahorinatrail.com.