Pretplati se
Šta trebate znati o telefonu Samsung Galaxy S10e

Promo

Šta trebate znati o telefonu Samsung Galaxy S10e

Čim smo samo bacili pogled na telefon Samsung Galaxy S10e, shvatili smo kako se radi o cutting edge dizajnu, među vodećim u svijetu i po estetici i po funkcionalnosti. Displej koji zauzima skoro 100% prednje površine s prednjom kamerom, lijepo uklopljenom u desni gornji ugao, pruža korisniku odličnu preglednost sa svojih 1080x2280 pixela.

Kamera, i prednja i zadnja, odlično obavljaju svoj zadatak u bilo kakvim uslovima za fotografiranje. Novi wide mode za fotografije daje odličnu priliku da uhvatite širok kadar, a da pri tome kvaliteta slike ostane nepromijenjena. Snimanje videa, bio to slow motion, obični snimak ili time lapse je pravi užitak sa jarko izraženim bojama. Prednja kamera također ima wide mode i nijedan vaš prijatelj neće ostati van kadra kad pravite zajednički selfie. Telefon je jako dobar za svakodnevno korištenje, brz i User Interface je user friendly, s novim dodatkom Bixby, koji omogućava da zadatke obavljate efikasnije, pregledavate news feed na društvenim mrežama i čitate najnovije vijesti – sve na jednom mjestu. Pozitivno smo iznenađeni jačinom i kvalitetom zvučnika, koji je na trenutke djelovao kao prenosivi zvučnik s kristalno jasnim zvukom. 

Jedina stvar koja ne zadovoljava očekivanja je baterija; uz upaljen 3G jedva je mogla izdržati do večernjih sati, a uz češće korištenje nekad i do popodnevnih. Ovaj telefon “na papiru” nije bolji od Galaxy S10 ili Galaxy S10+, ali je zasigurno “bolji deal”, uzimajući u obzir da za dosta manju cijenu od navedena dva dobijemo telefon koji je u svjetskom vrhu, s karakteristikama koje bi zadovoljile najzahtijevnije korisnike smartphonea. Kao fanove pametnih telefona manjih dimenzija, oduševila nas je savršeno odmjerena veličina uređaja – jer nismo morali lomiti prste da bismo dohvatili svaki ugao displeja.