Pretplati se
Rješenje za bolji vid

MILOŠ KLINIKA

Rješenje za bolji vid

O kvalitetu usluga beogradske očne klinike Miloš svjedoče hiljade zadovoljnih pacijenata, kao i nagrada Fondacije Helen Keller za liječenje oftalmoloških bolesnika

Miloš klinika – Specijalna bolnica za oftalmologiju postoji u Beogradu od 1999. godine, a sada i na dvije lokacije: na Vračaru, u ulici Radoslava Grujića br. 25, i kao Centar za refraktivnu hirurgiju, u novoj zgradi na Voždovcu, Bulevar oslobođenja 189. Na preko 1.700 m2 namjenski dizajniranog i izgrađenog prostora bolnice, smještene su moderno opremljene ordinacije, kabineti i operacione sale, koji najnovijom tehnologijom i savremenim konceptom rada omogućavaju da Miloš klinika svojom doktrinom i rezultatima konkuriše poznatim svjetskim ustanovama. O kvalitetu usluga ove očne klinike svjedoče hiljade i hiljade zadovoljnih pacijenata, kao i nagrada američke Fondacije Helen Keller za liječenje oftalmoloških bolesnika.

Tim vrhunskih stručnjaka

Miloš klinika je organizovana kao Specijalna bolnica za oftalmologiju i Centar za refraktivnu hirurgiju. Posjeduje  devet kompletno opremljenih oftalmoloških ordinacija, kabinet za funkcionalnu dijagnostiku, ultrazvuk i terapiju laserima, tri operacione sale i dnevnu bolnicu. Kada je riječ o opremi, posebno će ističu laseri FEMTOLASER – AMO iFS i EXCIMER laser Alegretto Wavelight. 

Inače, Miloš klinika jedina u Srbiji koristi novu lasersku tehnologiju Femtosecond AMO, koja obezbjeđuje:

  • neinvazivnu hirurgiju
  • sve faze operacije bez noža
  • kompjuterski kontrolisanu intervenciju
  • ubrzan oporavak vidne oštrine.

Uspješnost, bezbjednost i sigurnost operacije garantuje tim vrhunskih stručnjaka iz oblasti oftalmologije, uključujući korneologa, retinologa i strabologa, koji će svakom pacijentu pružiti individualni pristup uz profesionalnost i posvećenost kakvu zaslužuju.

Na Miloš klinici se odnedavno primjenjuje i nova minimalno invazivna metoda u liječenju glaukoma, implanti “XEN gel”, koja je na svjetskom nivou pokazala izvanredne rezultate i uspješnost. Miloš klinika je tako postala prvi certificirani oftalmološki centar na teritoriji Srbije koja u liječenju primjenjuje ovu metodu. 

Iskustvo sarajevske borderke 

Očna klinika Miloš, članica sistema MediGroup, postala je i jedan od svjetskih centara za naprednu obuku iz vitroretinalne hirurgije, jedne od najsloženijih mikrohirurških operacija oka. Retinalni hirurg, naime, pristupa u dubinu oka kroz četiri rupice veličine oko 1 milimetar na bjeloočnici te izvršava odstranjivanje staklovine i popravak retinalne patologije.


Vitrektomija je često i jedina terapija mnogih bolesti zadnjeg segmenta oka, te zahtijeva vrsnog hirurga, upotrebu veoma specifičnih instrumenata, kao i moderne specijalizovane tehnologije, koje posjeduje Klinika Miloš.

Iskustvo iz prve ruke ispričala nam je 15-godišnja sarajevska borderka Asja Klačar, kojoj je prije šest mjeseci dijagnosticirana degeneracija makule, zbog čega je izgubila vid na desno oko. Srećom, njoj je 20. maja na Miloš klinici urađena vitrektomija. Operaciju je radio dr. Zoran Tomić, a Asja nam se dva dana kasnije javila od kuće. “Ljekari su mi prije zahvata sve lijepo objasnili, tako da nisam osjećala nikakav strah. Preljubazni su, čak su me sve vrijeme držali za ruku. Operacija je trajala oko dva i po sata, pod totalnom anestezijom, a kad sam se probudila, šalili su se sa mnom, donijeli mi hranu i sok”, priča Asja, čiji  će oporavak, odnosno vraćanje vida, potrajati oko šest mjeseci. U međuvremenu je čeka nekoliko kontrola, provjera očnog pritiska, a njoj je, kaže nam, sad najvažnije da je ništa ne boli. 

I njena majka Alisa dodaje kako je zahvalna osoblju i stručnom timu Miloš klinike: “Evo samo jedan primjer: u roku od 15 minuta nakon što smo im poslali mejl sa informacijama o Asjinom stanju, dobili smo odgovor. Takva profesionalnost stvarno je nevjerovatna. Što se tiče dr. Tomića, on je vrhunski stručnjak, ali i divan čovjek. Ma, svi su za deset!”

Profesionalnost i ekspeditivnost 

Pored izvođenja najsloženijih operacija, Miloš kliniku odlikuje i veliki broj obavljenih operacija katarakti, koji je svakako garancija stručnosti i iskustva tima oftalmologa, vodećih stručnjaka u ovoj oblasti. Uz profesionalni pristup, ali i pažnju i posvećenost svakom pacijentu, u Miloš klinici oslobodit ćete se katarakte jednostavno, bezbolno, i što je najvažnije – uspješno.

Miloš klinika godišnje uspješno obavi oko 2.500 operacija katarakti.

Osnovni koncept rada bolnice su profesionalnost i ekspeditivnost, zasnovane na savremenoj medicinskoj doktrini, stalno zaposlenom stručnom kadru i medicinskoj opremi najnovije tehnologije. Miloš klinika se trudi da održi integrisanim liječenje, edukaciju i istraživanje i stalno uvođenje najnovijih dijagnostičkih i terapijskih procedura, uz nabavku opreme, usavršavanje zaposlenih i poboljšanje organizacije rada, u skladu sa savremenim medicinskim standardima koji su dio kliničke prakse u razvijenim zemljama. Uvjereni su da se uspjeh postiže zalaganjem za najbolji rezultat u liječenju uz najmanji rizik, primjenjujući timski rad, jedinstvene standarde i doktrinu, sigurni da samo na taj način zaslužuju i opravdavaju stalno poštovanje i povjerenje pacijenata i kolega.

Stručni kadar Miloš klinike je veoma iskusan i visokospecijalizovan za posao koji obavlja, kako akademski (specijalisti – oftalmolozi, većina sa doktoratom iz medicinskih nauka), tako i praktično, zbog stalnog i obnavljanog usavršavanja u svjetskim oftalmološkim centrima i saradnje sa gostujućim kolegama iz Evrope i Amerike.