Pretplati se

ELDIN NUHIĆ

Umjetnost upletena u kosu

Na najvećem frizerskom festivalu u regiji, HairStyle Newsu u Zagrebu, predstavio se i Tim by La Biosthetique na čelu s jednim od najpoznatijih sarajevskih frizera Eldinom Nuhićem, koji je posjetitelje oduševio sinergijom zanata i novih tehnologija

Snimio Adnan Lingo

Eldin Nuhić je poznato i ugledno ime u svijetu frizera, stilista, vlasnik EN Studija, osnivač i glavni edukator frizerske EN akademije u Sarajevu, ukratko – pravi umjetnik za kosu. Svoje je umijeće ovaj put prikazao na najvećem frizerskom festivalu u regiji HairStyle News Zagreb. Sa svojom ekipom Tim by La Biosthetique, Edo je posjetiteljima festivala otkrio jedan novi svijet – svijet oblika i oštrih linija, svijet igre frizerskog zanata s tehnologijom. Među modelima koji su prikazali Edine frizure bila su i naša poznata TV lica: pjevačica Lela Laković, Naida Kundurović i Hatidža Nuhić. Odabrane su zbog snažnih i posebnih karaktera, te su na sceni trebale biti upravo ono što jesu. Neki od modela su na sceni doživjeli potpunu transformaciju kroz geometrijske katove i zanimljive kolorite. 

“Nemoguće je pričati o frizerskom zanatu bez uplitanja umjetnosti”, kaže Edo. “Zapravo su umjetnost i zanat postali neodvojivi i to potpuno legitimno. Danas možemo pričati samo o umjetnosti kreiranja kose. Ovom prezentacijom smo potcrtali važnost komunikacije zanata s medijima koji nas okružuju. Sinergija umjetnosti kreiranja frizura s tehnologijom je budućnost našeg zanata. Upravo zato želim istaći koliko je bitno da se zanat poput ovog frizerskog podrži svim dostupnim medijima na tržištu. Najbolji trend kada je u pitanju kosa je zdrava kosa i to je moto pod kojim mi radimo s brendom La Biosthetique, s kojim se pratim u stopu. To smo zapravo i željeli prenijeti posjetiteljima. Osim toga bitno je da shvate da je komunikacija elemenata kao što su frizura, šminka i odjeća, te balans koji se sa njima uspostavi jedna od ključnih stvari uspješnosti prezentiranja.” 

Gracija br. 367, 3.5.2019.