Pretplati se

Emina Hadžić

U svijetu gdje možeš biti sve što poželiš… budi TI

Živimo u svijetu celebrity kulture, gdje svako želi izgledati skupo, bogato i nedodirljvo, kao da nam je to jedino mjerilo ljudske vrijednosti

U svijetu gdje možeš biti sve što poželiš… budi TI
Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

 

Piše Emina Hadžić

Negdje davno izgubili smo realnu sliku o sebi samima. Svakodnevno smo izloženi uspoređivanju s drugima. Nismo zadovoljni onim što vidimo u ogledalu, već težimo ka onom što vidimo I ŠTO NAM NAMEĆU na društvenim mrežama iako smo svjesni (želim vjerovati da smo i dalje inteligentno društvo) da bismo mogli prepoznati da nije sve onako kako izgleda. 

Ja sam prva koja će priznati da iza nekih mojih “savršenih” slika tj. trenutaka stoji sasvim druga priča.

Zaboravili smo uživati u malim stvarima, jer valjda ako nešto nije skupo i brendirano to nije niti lijepo. A istina je sasvim drugačija. 

Biti drugačiji je OK

Baveći se modom shvatila sam jednu jako bitnu stvar, a to je da je biti svoj i biti drugačiji sasvim OK. Ne trebamo svi izgledati isto, razmišljati isto, oblačiti se isto...Nažalost, danas je teško vidjeti na Instagramu ili na ulici nekoga ko se po stilu razlikuje od drugih. Većina izgleda kao da je upravo sišla sa tvorničke trake atelijera Balenciage ili Guccija.

Previše puta smo čuli izreku “stil se ne može kupiti: ili ga imaš ili nemaš”, ali i dalje ništa nismo naučili. Ljepota i stil kriju se u onom “manje je više”, svako od nas je drugačiji i u tome je sva ljepota. Jer, koliko bi svijet bio dosadan da smo svi isti? Imati drugačiji stil oblačenja, ponašanja, razmišljanja, to je ono što vas/nas čini posebnim i što trebamo njegovati. 

Nedavno sam bila na koncertu bivšeg člana grupe Linkin Park, i riječi kojima se obratio publici su na mene ostavile dojam: “Your attention is your currency”, u prijevodu – “Vaša pažnja je vaša valuta”. Stoga, ne trebamo poklanjati svoju pažnju svakome i svemu, ne trebamo uvažavati mišljenja i ideje sa kojima se ne slažemo, ne trebamo voljeti sve što i drugi vole. Budimo svoji i to će i drugi više cijeniti.

Moja preporuka

Za mnogo manje novca možete dobiti sličnu kombinaciju  Fashion & Beauty 

  Boje.

  Kombiniranje i stiliziranje boja može se odraditi s lakoćom, a potencijalno može biti minsko polje. Najčešća pitanja koja se nameću su: Šta ako vam boja ne odgovara? Šta ako nije u modi? Šta ako se sukobi s drugim bojama koje nosite ili sa vašim tenom? Šta ako ta boja šalje signale koje ne želite poslati?

  Kako bismo izbjegli nedoumice, počnimo s jednom od najjačih i najmodernijih boja, a to je crvena. Pažljivim izborom možete je nositi i kombinirati s većinom drugih boja te za nju možemo reći da je jedna od zastupljenijih “živih” boja. 

  Crvena boja je ta koja proglašava vatrenu neovisnost te njome šaljemo snažnu poruku, nju ili volimo ili mrzimo. Najelegantnije žene obožavaju nositi crvenu boju jer znaju kako je kombinirati i dozirati da outfit ne bude prenapadan. Ako nosite crveno, budite sigurne da nećete ostati nezamijećene i zaboravljene, jedino gdje morate biti pažljive jeste u odabiru odgovarajuće nijanse crvene. Osobe s plavim tonom kože moraju nositi crvenu boju u plavim tonovima. Za žute tonove kože odgovarajuća je crvena boja sa više narančastim tonom, dok osobe crvenog tona kože ne bi trebale nositi crvenu boju. 

  Ako ste skloni crvenilu, nikad ne nosite crveni polo-vrat

  Za kraj ovog dijela, jedan savjet: budući da crvena boja asocira na opasnost, agresivnost, dominantnost i neovisnost, na intervju za posao nikada nemojte nositi crveno  


  Beauty.

  Maske za lice koristimo kako bismo kožu osvježili, nahranili, dubinski očistili ili kako bismo ublažili starenje zrele kože. Maske imaju visoku koncentraciju aktivnih tvari te njihovim korištenjem koža dobiva osjećaj svježine, one omekšavaju naše lice i “peglaju” bore.

  Ako primijetite da vam koža loše reagira na maske, ali ih unatoč tome želite koristiti, probajte one s nježnijim sastojcima kao što su kamilica i krastavac i izbjegavajte lanolin, koji često može izazvati reakcije na licu (bar meni).

  Maska koju obično koristim i pripremam kod kuće (po preporuci prijateljice) vrlo je jednostavna, a danima imate osjećaj mekoće i glatkoće kože. Za ovu jednostavnu masku trebaju vam samo dva sastojka, a to su domaći med i bademovo brašno. Pomiješajte ih u šalici, tekstura treba biti kao tijesto. Dobivenu smjesu namažite na lice i pustite da stoji pola sata, nakon toga lice isperite mlakom vodom. Ovaj tretman izvrstan je i kao piling za masnu kožu zbog antiseptičkih svojstava meda i visokih razina vitamina koje oba sastojka sadrže.


  Moji favoriti ovog mjeseca.

  Ako ikad budete u Italiji i budete imali priliku posjetiti jednu od WYCON kozmetičkih trgovina (a ako ne, online trgovina je na njihovom siteu), sigurna sam da ćete biti oduševljeni njihovim proizvodima. Cijene su jako pristupačne, a kvalitet kozmetike savršen. 

  Ovo su neki od mojih omiljenih proizvoda ovog mjeseca:  

   

  Wycon Cosmetics CosmicKisses u boji 04 Fuchsia Perversion 
  www.wyconcosmetics.com

  Wycon Candy Blush Electro Carousel 
  www.wyconcosmetics.com

  YSL Volupte plump in colour balzam za usne u boji 01 Mad Nude 
  www.ysl.com

  Wycon Cosmetics lak za nokte u N605 boji 
  www.wyconcosmetics.com

  Chanel Allure Sensuelle parfem
  www.sephora.com

  Rituals – Krema za tijelo 
  www.sephora.com

  Wycon Cosmetics Cover Bomb concealer u boji 01 Light Beige 
  www.wyconcosmetics.com


  Knjiga.

  Sanjari i borci je zbirka autorskih blogova spisateljice i blogerice Ingrid Divković. 

  Ingrid je dobitnica nagrade Influencer 2018. godine u kategoriji književnosti po izboru časopisa Cosmopolitan iz Hrvatske. 

  Ovo je knjiga koja u sebi nosi životom pisane poetsko-prozne tekstove o ljubavi, prijateljstvu, porodici, međuobiteljskim i partnerskim odnosima, o duhovnom razvoju i samoostvarenju, čovjekovoj potrebi za osobnim napredovanjem, sazrijevanju, opraštanju, zahvalnosti, i naposlijetku, čovjekovoj duši i njenom ispunjenju. Mislim da biste ovu knjigu svakako trebali pročitati. 

   
  Livia’s Kitchen. 

  Pošto sam ja žena koja uživa u slatkim delikatesama, ali uz to se volim i zdravo hraniti, morala sam naći alternativu. Nakon duge potrage, napokon sam našla super ukusne, a ujedno i zdrave proizvode koji će zadovoljiti vašu želju za šećerom. Ovi proizvodi ne sadrže mliječne proizvode i gluten te su idealni za osobe koje su na njih alergične.   I za kraj, drage moje dame, zamolila bih vas da mi pišete na e-mail adresu mina.hadzic89@gmail.com sa pitanjima, idejama i sugestijama od kojih poznatih ličnosti želite da kopiramo stil.

  Svako toliko tu će biti i poklon iznenađenja iz mojih mjesečnih favorita za naše najvjernije čitateljke, tako da obavezno navedete vašu poštansku adresu. Do sljedećeg puta, ostanite mi sretne, zdrave i nasmijane!

  Vaša Emina 

  Instagram @mina_hadzic

   

   Emina Hadžić