Pretplati se
Horoskop

Horoskop

Horoskop

od 29. 11. do 13. 12. 2019.

OVAN
21. mart – 20. april 

POSAO: U kreativnom ste zanosu, pa vaši nadređeni mogu očekivati pregršt novih ideja, koje će naići i na simpatije kolega. Samo tako nastavite. LJUBAV: Na emotivnom planu situacija će biti mirna, kao i do sada. Posvetite se porodici i više vremena pokušajte provoditi sa njima, naročito sa starijim članovima, značit će im. ZDRAVLJE: Osjećat ćete povremene glavobolje uzrokovane nedostatkom sna. Potrudite se ne koristiti mobitel barem sat vremena prije spavanja.

BIK 

21. april – 21. maj 

POSAO: Ukoliko ste nedavno promijenili radno mjesto, bit će vam teško naviknuti se na novo okruženje. Proces adaptacije ipak će olakšati simpatični kolega. LJUBAV: Prije nego dopustite sebi novu romansu, morate biti svjesni toga da je veliki korak usuditi se spojiti poslovni sa emotivnim životom. U svakom slučaju, slušajte svoje srce. ZDRAVLJE: Pod velikim ste stresom, ali jedan vikend sa dragim ljudima van grada opskrbit će vaš organizam neophodnom energijom.

BLI­ZAN­CI 

22. maj – 21. juni 

POSAO: Na poslovnom planu nećete nailaziti na veće prepreke. Sve ćete zadatke obavljati bez većih poteškoća, što će vas motivisati da budete još bolji. LJUBAV: Uživat ćete u zajedničkom planiranju budućnosti sa partnerom i ubrzo shvatiti da je on osoba sa kojom želite provesti ostatak života. ZDRAVLJE: Iako ćete se osjećati dobro u svojoj koži, prijat će vam promjena imidža. Počastite se novom frizurom ili kaputom kojeg već duže vrijeme posmatrate u izlogu. 

RAK 

22. juni – 22. juli 

POSAO: Požalit ćete što ste se u vezi s nekim problemom obratili kolegi. Usluga koju će vam učiniti na početku pretvorit će se u najgoru noćnu moru. Budite strpljivi i ignorišite prozivke. LJUBAV: Imate sreću što je pored vas partner koji vas bezuslovno podržava u svemu što radite. Ovih dana, njegova podrška će vam mnogo značiti, a znat ćete mu se adekvatno odužiti. ZDRAVLJE: Mogući problemi sa disajnim putevima. Preventivno djelujte na simptome prehlade ili gripe pojačanim unosom vitamina C.

LAV 

23. juli – 22. avgust  

POSAO: Bit ćete samouvjereni, a tako ćete i nastupiti pred nadređenima, naročito ukoliko uskoro imate bitnu prezentaciju. Budite bez brige, sve će proći i bolje od planiranog. LJUBAV: Emotivni dio života potpuno ste zapostavili, ali to vam u ovom trenutku i odgovara. Prepustili ste se valu sudbine, jer duboko vjerujete da će sve jednom doći na svoje. ZDRAVLJE: Kofeinske napitke zamijenite vodom i limunom, tako ćete svom tijelu obezbijediti neophodni detoks, a vremenom ćete se osjećati bolje.

DJEVICA 

23. avgust – 22. septembar 

POSAO: Niste sa pažnjom slušali upute nadređenih, pa biste mogli naići na probleme. Potrudite se ispraviti greške kako biste zadatke završili prije zadanih rokova. LJUBAV: Povremeni partnerovi izlivi ljubomore uzrokovat će ozbiljne svađe. Budite iskreni prema sebi i zapitajte se da li su njegove sumnje opravdane. I flert je dio varanja. ZDRAVLJE: Mogući problemi sa zglobovima. Ne odgađajte posjetu doktoru, jer biste kasnije mogli imati ozbiljnijih problema.

VA­GA 

23. septembar – 22. oktobar 

POSAO: Ne posvećujte preveliku pažnju pričama koje kruže na poslu, već se fokusirajte na svoje zadatke. Ogovaranje vam neće donijeti ništa korisno. LJUBAV: Već duže vrijeme vam se sviđa neko ko vam ne prilazi, a ni vi se ne usuđujete napraviti prvi korak. Koliko dugo će trajati igra mačke i miša, niko ne zna. ZDRAVLJE: Pokušavate skinuti višak kilograma izgladnjivanjem, a ne shvatate da će vam to samo pogoršati stanje. Posavjetujte se sa nutricionistom.

ŠKORPIJA 

23. oktobar – 21. novembar 

POSAO: Pravite dobre poteze u kriznim situacijama, na čemu će vam radni kolektiv biti iznimno zahvalan. Nagrade neće izostati. LJUBAV: Veliki problem u novoj vezi predstavljat će vam kontakt sa bivšim partnerom. Ukoliko želite biti fer prema novom izabraniku, prošlost ćete ostaviti tamo gdje joj je mjesto. ZDRAVLJE: Unutrašnji nemir nećete izliječiti pasivnom agresijom. Kvalitetan razgovor sa bliskom osobom ili stručnjakom puno će vam pomoći.

STRIJELAC 

22. novembar – 21. decembar  

POSAO: Zadovoljni ste svojom pozicijom, ali osjećate kako biste mogli puno više. Ipak, sačekajte i dobro razmislite prije nego donesete pogrešnu odluku. LJUBAV: Umorni ste od traženja Gospodina Savršenog. Ljubav pružite prvenstveno sebi, a onda rodbini i prijateljima, a Pravi će se pojaviti kada mu se najmanje budete nadali. ZDRAVLJE: Osjećat ćete se dobro i imati dosta energije, ali to ne znači da ne biste trebali paziti šta unosite u svoj organizam.

JA­RAC 

22. decembar – 20. januar 

POSAO: Hrabri ste i spremni na rizike, što će se ispostaviti dobrom odlukom. Imate dobar “njuh” za dobre poslovne poduhvate, pa samo nastavite slušati intuiciju. LJUBAV: Monotonija koja je zahvatila vašu vezu razbijte odlaskom na neki sportski događaj. Partnera ćete pozitivno iznenaditi, a i vi ćete uživati u sportu više nego što ste to mogli očekivati. ZDRAVLJE: Ponekad bi bilo dobro izbjeći slatkiš koji u sebi sadrži preveliku količinu prerađenog šećera. Umjesto toga, pojedite neku voćku.

VO­DO­LI­JA 

21. januar – 18. februar 

POSAO: Dobro ćete se snalaziti u timu, iako ste do sada uglavnom briljirali kao solo igrač. Ipak, timski duh je bitan na širem planu, pa imate puno pravo biti ponosni na sebe. LJUBAV: Kada pomislite da je vaša veza na klimavim nogama, partner će vas iznenaditi svojom smirenošću. Otvorit će vam oči i shvatit ćete koja ste sretnica. ZDRAVLJE: Ukoliko sumnjate na probleme sa štitnom žlijezdom, reagujte na vrijeme i odmah zakažite pregled kod endokrinologa.

RI­BE 

19. februar – 20. mart 

POSAO: Često vam ponestaje koncentracije, pa odugovlačite sa obavljanjem zadataka. Šef neće imati razumijevanja, pa bi bilo bolje da se obratite kolegi za pomoć. LJUBAV: Niste sigurni da li je nedavni prekid veze bio dobar izbor. Ukoliko vam bivši partner nedostaje, ne budite dijete i nazovite ga. Ni njemu nije lako. ZDRAVLJE: Ovih dana nećete baš biti najspretniji. Budite oprezni pri rukovanju oštrim predmetima kako biste izbjegli ozbiljniju povredu.