Pretplati se
Oko Sarajeva

Poznati otkrivaju svoje priče

Oko Sarajeva

Emisiju možete pratiti svakog petka na televiziji Face, nakon Centralnog dnevnika, te reprizu subotom u večernjem terminu.

Poznati iz svijeta kulture, sporta, nauke otkrivaju svoje priče koje imaju Sarajevo kao lajtmotiv, te kroz niz posjećenih lokacija kreiraju pozitivnu sliku o prirodnim bogatstvima i sadržajima koje nudi glavni grad Bosne i Hercegovine. Damir Džumhur, Larisa Cerić, Divanhana, Adnan Hasković, Senad Hadžifejzović samo su neka od imena koja će gledateljima “otvoriti vrata” atraktivnih sarajevskih lokacija.

Urednica emisije je glumica Lana Stanišić koja je već dugi niz godina profesorica glume na Odsjeku scenske umjetnosti u Gimnaziji Dobrinja. Urednica je kulturno-umjetničkog programa, a već duže od 5 godina prepoznatljivo je lice Facea.

„Oko Sarajeva“ je polusatni intervju format sniman na atraktivnim lokacijama širom Sarajeva. Emisija za cilj ima da zabavi gledatelje, izvuče univerzalne poruke koje mogu primijeniti oni koje vole osobu koja gostuje, te jačanje kolektivne svijesti i promovisanje bosanskohercegovačkih kvaliteta, kako ljudskih, tako i kulturnih.