Pretplati se
Ognjena zemlja

Nova emisija u programu TV1

Ognjena zemlja

“Ognjena zemlja” naziv je nove emisije koju će od 12. aprila u programu TV1 uređivati i voditi poznato TV lice Ognjen Blagojević

Ovog proljeća se u Ognjenu Blagojeviću probudila želja da izađe iz studijskog prostora i prošeta zemljama regiona, u potrazi za zanimljivim pričama i sagovornicima. Zapravo, “Ognjena zemlja” je serija intervjua s poznatim i manje poznatim osobama, javnim ličnostima, ali i onima koje to nisu, zaboravljenim, a ujedno i osobama koji su obilježili jedan period naših života. Dakle, od političara, a ekipa emisije će se truditi da ih bude najmanje, do intelektualaca, sportista, muzičara, medicinara, kulturnih poslenika, do humanitaraca.


“Kad smo u eter pustili najavu za 'Ognjenu zemlju', dobili smo mnogo upita o kakvoj se novoj seriji radi. Nije turska, ali jeste serija intervjua”, smije se Ognjen, te nastavlja: “Govoreći o prostoru Balkana mnogi ga upravo nazivaju Ognjenom zemljom. I to je na neki način bila odrednica za naziv emisije. A ne moje ime. Koncept emisije je veoma jednostavan - koncepta nema. :) Samo nebo nam je granica. Radimo na terenu i nijedna emisija neće biti ista. Želja nam je da petkom od 21 sat ponudimo opuštajući, zanimljiv i urbani sadržaj. Nešto novo i drugačije u poplavi politike i svakojakog šunda. Hoćemo li u tome uspjeti i koliko će nas proljetno raspoloženje držati, vidjećemo”, govori Ognjen Blagojević.

Serijal će otvoriti Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine. Emisija je snimljena u Novom Sadu. Čanak je, kaže Ognjen, bio britak, konkretan, hirurški precizno secirao je dešavanja na Balkanu, otkrio dogodovštine tokom kafanskih svirki i turneja, te kako mu je Miloševićev režim pokušao “ući u glavu”.

 

“Sa tetkom Zilhom smo kuhali grah u Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu, dok smo od Knez Mihajlove do Kalemegdana u Beogradu šetali s Minjom Subotom, uz kojeg su odrastale generacije djece širom bivše Jugoslavije. Reći ću samo da ne miruje ni u devetoj deceniji života. Dalje, u Splitu ćemo guštati s muzičarem Tončijem Huljićem. Dovoljno za ovaj put. Da ne otkrivamo baš sve. Ovim putem, pozivam vaše čitatelje, a naše gledatelje, da pišu na mail oz@tv1.ba i kažu koga bi voljeli vidjeti u ovom serijalu”, poručuje Blagojević. 


Mnogi se pitaju otkud čovjek koji već 23 godine radi u informativnom programu najgledanijih televizijskih stanica u BiH, a punih osam godina zaštitno je lice Dnevnika TV1, danas uređuje i vodi revijalnu emisiju. Za Blagojevića “Ognjena zemlja” nije velika promjena niti neki veliki zaokret. “Ne idem ja nigdje iz Dnevnika. Na kraju krajeva, i ovo je na neki način informativna emisija, ali nema težinu Dnevnika. Rekao sam već, želja nam je odmaknuti se od teških političkih tema koje su na svakom koraku”, kaže Ognjen.