Pretplati se

Kaftan studio

Kreacija Kaftan studija na crvenom tepihu Oscara

Dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović poznatije kao Kaftan studio nastavljaju da pišu pozitivnu historiju BH...

Dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović poznatije kao Kaftan studio nastavljaju da pišu pozitivnu historiju BH, ali i regionalne dizajn scene. Dodjela nagrada Američke filmske akademije osim po najboljim filmskim ostvarenjima koja su obilježila proteklu godinu poznata je i po najprestižnijem crvenom tepihu u svijetu na kojem se sinoć po prvi put u historiji Bosne i Hercegovine i Oscara našao i dizajn modnog brenda iz BiH. Poznati američki glumac Terry Crews se na dodjeli Oscara 2019 pojavio u pratnji supruge Rebecce King Crews koja je za dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada odabrala elegantnu bijelu haljinu Kaftan studija.

Ovaj poznati modni brend tako se našao u društvu velikana kao što su Valentino, Oscar de la Renta, Givenchy, Dior, Elie Saab, Versace, Giambattista Valli, Chanel.... Bh. dizajnerski brend Kaftan studio već godinama izvrsnošću, znanjem i radom niže uspjehe i jedan je od najvećih pozitivnih primjera mladim generacijama kako u BiH tako i u regiji.