Pretplati se
Mobilni novčanik inovacija na domaćem tržištu

NLB Banka, klijenti, novosti

Mobilni novčanik inovacija na domaćem tržištu

NLB Banka predstavila novu mobilnu aplikaciju NLB Pay...

NLB Banka d.d. Sarajevo predstavila je na konferenciji za novinare (7. Februara) mobilnu aplikaciju NLB Pay koja nudi mogućnost plaćanja mobilnim telefonom za korisnike Mastercard kartice. NLB Pay predstavlja mobilni novčanik, koji omogućava sigurno, brzo i lako beskontaktno plaćanje i pregled svih transakcija, te povezivanje svih MasterCard kartica na pametni android telefon bez odlaska u banku.

Prisutnim novinarima i gostima obratio se Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB d.d. ističući prednosti nove aplikacije sa kojom su u Ljubljani počeli u maju 2018. godine, a do danas ima više nego 18.000 downloadov aplikacije. “Budući da NLB Banka na svim tržištima poslovanja nastoji obezbijediti najbolja rješenja i usluge, zadovoljstvo mi je da je NLB Pay od sada dostupan i u FBiH. Očekuje se da će NLB Pay postati mobilni novčanik za cijelu NLB Grupu u roku od jedne godine. Nakon Ljubljane i Skoplja, te sada FBiH. Implementacija projekta se priprema u Prištini, a slijede Beograd, Podgorica i Banja Luka“.

Predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić, izrazila je zadovoljstvo da je usluga NLB Pay već dostupna u Playstore i da već bilježi preuzimanja.  “Veoma smo ponosni što smo među prvim na bh. tržištu omogućili klijentima da plaćanje mogu vršiti putem mobilnog telefona pod sloganom NLB Pay za sve što dolazi. U sklopu nastojanja naše grupacije, NLB Banka će i dalje svojim klijentima pružati samo najbolja, a ujedno i najjednostavnija rješenja kako bi zadovoljili sve njihove finansijske potrebe“, naglasila je Lidija Žigić.

Predstavnici kompanije Mastercard-a, te Bankarta, koji su bili sudionici projekta, ističu važnost svakog projekata koji zagovara novi trend u bankarstvu na našem tržištu. Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u kompaniji Mastercard, kaže: “NLB Pay mobilna plaćanja zasnovana su na Mastercard Digital Enablement Service setu najnaprednijih platnih tehnologija, te se kombinacijom EMV čipa, tokenizacije i enkripcije osigurava bezbednost korisnika kartice. U vremenu pred nama, mobilna plaćanja će zauzimati sve važniju ulogu u našoj svakodnevici, a naša rešenja osiguravaju da su korisnici zaštićeni kod plaćanja na svakom mjestu i u bilo koje vrijeme. U ime kompanije Mastercard, zahvaljujem se našem partneru NLB banci što smo zajednički pomjerili tržište plaćanja u BiH za jedan korak unapred, jer to naši korisnici i zaslužuju.“

Član Uprave Bankarta Vičič Miran, istakao je da je projekat pokretanja mobilnog plaćanja bio je jedan od najzahtjevnijih projekata Bankarta u zadnjih nekoliko godina. Projekat ne bi bio uspješan bez iznimno dobre suradnje svih: tima iz NLB-a, Mastercarda i Bankarta. “To je bio jedini način za rješavanje dva ključna cilja: izvrsno korisničko iskustvo i najviša moguća razina sigurnosti.“

Nakon oficijelnog dijela presice, novinari su se na licu mjesta mogli uvjeriti koje sve pogodnosti nudi NLB Pay aplikacija. Banka koja njeguje odgovorno društveno poslovanje, ovom prilikom omogućila je svim gostima da putem NLBPay aplikacije uplate donaciju za humanitarne organizacije u FBiH, koje će NLB banka udvostručiti i uručiti onima kojima je pomoć najpotrebnija.