Pretplati se
Budi muškarac – preuzmi odgovornost za svoje zdravlje

#Movember u BiH

Budi muškarac – preuzmi odgovornost za svoje zdravlje

U okviru kampanje #Movember, Uniqa osiguranje skreće pažnju na važnost preventivnih pregleda i ranog otkrivanja karcinoma prostate...

Budi muškarac! Misli na život i zdravlje – poziv je Uniqa osiguranja u okviru kampanje #Movember koju ova osiguravajuća kuća realizira drugu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja karcinoma prostate. 

Bolesti prostate spadaju u najčešća oboljenja muškaraca srednje i starije životne dobi, zato je redovna, preventivna, kontrola izuzetno važna jer ona utiče na kvalitetu života muškaraca nakon 40. godine života. Zbog toga doktori preporučuju obavezan ultrazvuk prostate ili preventivni PSA pregled za muškarce ove starosne dobi, ali i za one starije od 35 godina ukoliko su u porodici imali nekoga ko je bolovao od karcinoma prostate. Karcinom prostate, ako je dijagnosticiran u ranom stadiju, u potpunosti je izlječiv u 98% slučajeva.

Ukoliko imate 35 godina i više, osigurajte sebi preventivni pregled u okviru programa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja u Uniqa osiguranju, a ukoliko ste mlađi, budite dio #Movember pokreta, pustite brkove tokom novembra i pridružite se globalnoj akciji podizanja svijesti o očuvanju muškog zdravlja. 

U širenju svijesti o ovom problemu, Uniqa poziva muškarce i žene da svoje fotografije sa oznakom #budi muškarac i #movember objave na Facebook stranici, a one sa najvećim brojem lajkova će biti nagrađene vrijednim poklonima. Istovremeno, na web-stranici Uniqa osiguranja mogu se naći konkretne preporuke na šta je potrebno obratiti pažnju nakon 40. godine, iako možda nemate nikakvih zdravstvenih tegoba.