Pretplati se
HELL Energy je najbolja proizvodna kompanija u Evropi

HELL Energy je najbolja proizvodna kompanija u Evropi

Priznanje za mađarskog proizvođača energetskih pića stiglo je od vodećeg britanskog poslovnog magazina ACQ5...

Mađarska kompanija HELL Energy proglašena je za  najbolju evropsku proizvodnu kompaniju u 2018. godini od strane vodećeg britanskog poslovnog magazina ACQ5. Magazin sprovodi godišnje online istraživanje i na osnovu glasova čitalaca, rukovodioca firmi, privatnih poduzetnika, zaposlenih i  vlasnika istaknutih firmi, vrši  izbor dobitnika nagrade ACQ Global Awards. 

Za ovu prestižnu nagradu zaslužan je na prvom mjestu fabrički kompleks korporacije HELL Energy kojeg je 2012. godine Strategic Manufacturing Awards uvrstio među top tri u Evropi. Kompleksu pripada i Quality Pack, prva mađarska tvornica aluminijskih limenki čije se poslovanje zasniva na principu ekološki osviještenog poslovanja. Naime, aluminij koji se koristi u proizvodnji limenki moguće je 100% reciklirati bezbroj puta. 

“Aluminijske konzerve prolaze 13 proizvodnih procesa i isto toliko kontrolnih tački na putu od 800 metara, a sve to uz nadzor savremenih kamera. Proizvodna linija proizvodi 50 limenki i poklopaca u sekundi, što znači 3.000 konzervi u minuti. U budućnosti planiramo instalaciju nove proizvodne linije, koja trenutnu godišnju proizvodnju od 1,5 miliona komada može udvostručiti”, kazao je Barnabas Csereklye, direktor Quality Packa.

Misija HELL grupacije u budućnosti je efikasnost i izuzetan kvalitet te konstantni razvoj. Ove godine će biti izgrađeno automatizovano skladište sposobno za prijem 32.000 paleta, čime će biti omogućeno potpuno automatizovano skladištenje i preuzimanje odabranih dobara bez dodira ljudske ruke. 

Osim u 50 zemalja svijeta, brend energetskih pića HELL Eenergy prisutan je i u Bosni Hercegovini, a naročitu popularnost među potrošačima stekao je zahvaljujući nedavnoj reklamnoj kampanji u kojoj se pojavljuje slavni  glumac Bruce Willis.