Pretplati se
Merkur BH osiguranje je od sada Vienna osiguranje

Raport

Merkur BH osiguranje je od sada Vienna osiguranje

Početak nove ere u poslovanju Merkur BH osiguranja

Vienna osiguranje naziv je pod kojim će Merkur BH osiguranje od sada poslovati na tržištu Bosne i Hercegovine. Uz novi naziv, sadržajni i vizuelni rebranding, Vienna osiguranje je okončala proces integracije u Vienna Insurance Group – najveću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja u preko 50 kompanija širom svijeta te preko 25.000 zaposlenih bilježi godišnji premijski prihodi veći od devet milijardi eura.

“Pridruživanje timu najboljih, grupaciji VIG, koja je sinonim stabilnosti i stručnosti u pružanju finansijske zaštite od rizika, garant je našeg još uspješnijeg poslovanja u budućnosti”, kazala je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja u Bosni i Hercegovini. 

“Odabir novog naziva nije bio težak zadatak te smo ga zajedno sa kolegama u Sarajevu jako brzo usaglasili”, rekao je Gabor Lehel, predsjednik Nadzornog odbora Vienna osiguranja. “Naime, kompanija je najjači osiguravatelj na tržištu životnog osiguranja, sa jedinstvenim pristupom u promicanju zdravog stila života, a sve u cilju povećanja kvalitete života građana Bosne i Hercegovine.”

Vienna osiguranje nastavlja svoje poslovanje nepromijenjeno, tj. kao samostalna kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine, prisutna na istim lokacija kao i do sada te identične organizacione i kadrovske strukture. Također, zadržavajući fokus na podsticanju prevencije i izgradnje zdravog životnog stila, ostao je nepromijenjen i dosadašnji slogan kompanije “Danas za Vaše sutra”.

Ova osiguravajuća kuća tokom 15 godina poslovanja postala je jedna od vodećih u segmentu životnih osiguranja sa najvećom mrežom prodajnih partnera u finansijskom sektoru u BiH. Tokom 2017. godine,  kompanija je svrstana među TOP 3 u BiH s više od 219.000 zaključenih ugovora o osiguranju i gotovo 155 miliona KM aktive.