Pretplati se

55 ZLATNIH GODINA NAJBOLJIH SORTI

Vinarija „13 Jul Plantaže“

Vinarija „13 Jul Plantaže“ proslavila je jubilej u Sarajevu predstavivši vina premium kvalitete...

Crnogorska vinarija „13. Jul Plantaže“ obilježava 55. jubilej postojanja i pravljenja nekih od najpoznatijih vina u regiji i šire. Vinarija je ovu godišnjicu u svečanoj atmosferi proslavila i u Sarajevu, u Hotelu Hills, predstavljajući vina premium kvalitete: bijelo, lagano vino Malvazija i Epohu, crveno vino nastalo miješanjem dvije čuvene francuske sorte – Cabernet Sauvignon i Merlot.

Kompanija „13. Jul Plantaže“ prenosi tradiciju crnogorskog vinogradarstva i vinarstva, praveći međunarodno priznata vina koja nastaju od grožđa iz jednog od najvećih vinograda u Evropi, Ćemovskog polja. Tokom svog postojanja, Plantaže su osvojile brojna priznanja na međunarodnim vinskim manifestacijama, a samo u 2017. godini su osvojile njih 30, među kojima se ističu: Decanter World Wine Awards, Asia Wine Awards, Mundus Vini, AWC Vienna i BIWC Sofia. U ovoj godini, vinarija je također nagrađena sa više od 40 medalja, što ujedno predstavlja i najveći uspjeh u istoriji kompanije.

Tokom večeri, vinarija je podsjetila i na dvije etikete iz novije generacije, crveno vino Vladika i bijelo vino, Pro Anima Pinot Blanc.