Pretplati se
dm potvrdio lidersku poziciju na drogerijskom tržištu ostvarivši promet od 161,4 miliona KM u poslovnoj 2017/18. godini

I ove godine kontinuitet dvocifrenog rasta od 12,15%

dm potvrdio lidersku poziciju na drogerijskom tržištu ostvarivši promet od 161,4 miliona KM u poslovnoj 2017/18. godini

Status lidera na drogerijskom tržištu Bosne i Hercegovine i u 12. godini poslovanja kompanija dm drogerie markt potvrdila je izvanrednim rezultatima ostvarenim u poslovnoj 2017/2018. godini (oktobar 2017. – septembar 2018.)...

Poslovnu godinu dm je zaključio ukupnim prometom od 161,4 miliona KM, što u odnosu na prethodnu godinu, predstavlja rast od 12,15%. Uspješno poslovanje ogleda se i u širenju prodajne mreže, koja broji 70 prodavnica u 40 bh. gradova. Nove dm prodavnice svoja vrata kupcima su otvorile u Mostaru, Gračanici i Ljubuškom, dok je, s ciljem unapređenja doživljaja kupovine, preuređeno deset postojećih dm prodavnica od kojih je jedna, u Derventi, preseljena na novu lokaciju. U modernizaciju prodajnih objekata, otvorenje novih kao i u uređenje centrale i distribucijskog centra investirano je ukupno 5,9 miliona KM. dm timu pridružio se 51 novi zaposlenik, čime je broj zaposlenih sa 616 porastao na 667, što predstavlja povećanje od 8,3%.

„Dvocifreni rast u protekloj poslovnoj godini dio je kontinuiteta i rezultat je naše predanosti u nastojanjima da  kreiramo što kvalitetniju ponudu i uslugu za naše kupce. Pokazatelj da kupci prepoznaju naš trud je i činjenica da su svakoga dana, u prosjeku, naši zaposlenici u dm prodavnicama bili na usluzi više od 29.000 kupaca koji kod nas obavljaju kupovinu. Stalni rast prometa kontinuirano prati i dosljedno ulaganje dm-a u društvenu zajednicu kroz različite projekte i inicijative. Posebno smo ponosni na pokretanje društveno odgovorne inicijative Startajmo {ZAJEDNO}, u okviru koje smo podržali deset bh. proizvođača u razvoju njihovih proizvoda i osigurali im mjesto na policama dm prodavnica. Zahvaljujemo svima koji su pružili podršku u realizaciji ove inicijative. Posebno ističem Fondaciju Mozaik koja kroz svoju djelatnost traži, osnažuje i investira u mlade ljude nastojeći kreirati dobru ekonomiju u BiH.“ izjavio je direktor dm-a u BiH.