Pretplati se
INA i Energopetrol partneri za sigurnost djece u saobraćaju

Raport

INA i Energopetrol partneri za sigurnost djece u saobraćaju

Tokom septembra provedene su edukativne radionice u školama u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova...

Nova školska godina donosi nove izazove, a jedan od njih je sigurnost školaraca na putu između škole i doma. Povodom toga INA i Energopetrol treću godinu provode aktivnosti u cilju podizanja svijesti o povećanju sigurnosti djece u saobraćaju.

Tokom mjeseca septembra na području Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova organizirane su edukacije učenika prvih razreda o sigurnosti djece u saobraćaju na zabavan i interaktivan način. Cilj projekta je bio povećati broj educirane djece o važnosti poznavanja saobraćajnih pravila, znakova i ponašanja u prometu. Edukacije su vršene u pet osnovnih škola i obuhvatile su 450 učenika prvih razreda koje su kroz organiziranu radionicu obučavali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako bi se poruka prenijela do što većeg broja vozača dodatno je provedena radio-kampanja podizanja svijesti o obaveznom pridržavanju pravila saobraćajnih propisa i opreznoj vožnju, te podsjećanje da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h.