Pretplati se

U sklopu "Dječije nedjelje"

Dvosatna zabava i koncert Latifa Moćevića za djecu

U organizaciji Hope and Homes for Children u BiH, u sklopu "Dječije nedjelje", održan je koncert Latifa Moćevića za djecu.

"Jučer smo u Centru za mlade Youth House na Grbavici okupili više od 50 djece kako bi im uljepšali svakodnevicu i podigli svijest društva kojem trebaju sretna djeca i u kojem nijedno dijete ne smije imati diskriminirajući tretman po bilo kojem osnovu. Susreti poput ovog, te iskreni osmijesi na njihovim licima i radost u očima daju nam novu snagu i obavezuju da učinimo više. Aktivnostima u sklopu 'Dječije nedjelje', želimo posebno naglasiti da sva djeca trebaju jednaku šansu i adekvatnu zaštitu, a to je odgovornost porodice, države, škole, zdravstvenih, socijalnih institucija i svih članova društva", istakla je Anisija Radenković, direktorica Hope and Homes for Children u BiH.

Koncert Latifa Močevića, koji je ujedno i ambasador HHC u BiH, bio je idealna prilika da se djeca kroz igru educiraju i animiraju te osjete čaroliju muzike uz pjesme koje su slušali i pjevali.

Cijela nedjelja u našoj zemlji bit će obilježena susretima djece, putem pjesme, plesa, dramskih djela, recitacija i drugih izvedbi.