Pretplati se
Počinje registracija građana za Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the cure”

Race for the cure

Počinje registracija građana za Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the cure”

Ništa nas ne smije i ne može iznenaditi pa zato već u subotu 1. septembra 2018.godine u 11 sati na centralnim gradskim trgovima i šoping centrima počinjemo registraciju za 11. Humanitarnu akciju "Race for the cure" (Trka/šetnja za ozdravljenje)...

Naš je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH, a vi nam se možete pridružiti u Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Višegradu, Goraždu, Zenici, Kiseljaku, Bugojnu, Jajcu, Bihaću, Brčkom, Livnu, Širokom Brijegu, Gradiški, Orašju, Odžaku, Zavidovićima, Hadžićima, Kaknju, Cazinu ,Doboj-Jugu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi,Travniku, Gornjem Vakufu-Uskoplje i Gradačcu. U Sarajevu smo od 11 do 15 sati u Ferhadiji kod Ekonomskog fakulteta, ispred Sarajevo City Centra i BBI Centra.

Predstavnike vaše medijske kuće pozivamo da nam se pridruže u subotu 1.septembra u 12:00h ispred Sarajevo City Centra gdje će se članicama UG „Renesansa“ za registracijskim pultovima pridružiti i brojne ličnosti iz javnog života.

Registracija  košta simboličnih 10 KM, za koje građani dobiju majicu i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju. Sva sredstva skupljena od registracija utrošiće se i ove godine za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

"Race for the cure" je projekat koji se održava u još 150 gradova širom svijeta i na kojem učestvuju milioni građana, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti. 

"Race for the cure" će se održati 30.9.2018. ispred Sarajevo City Centra  u Sarajevu u 12:00 sati. Ove godine očekujemo učešće više od 8000 građana.