Pretplati se
Otvorene prijave na 7. MSCommunity BiH konferenciju

IT događaj kojeg ne želite propustiti

Otvorene prijave na 7. MSCommunity BiH konferenciju

Organizatori sedme po redu MS Community BiH konferencije, koja se održava pod sloganom //unITed, ove godine za učesnike su pripremili čitav niz kvalitetnih predavanja na teme cloud infrastrukture, razvoja i testiranja softvera, umjetne inteligencije i Internet of Things (IoT). To su i više nego dobri razlozi da sa IT stručnjaci čim prije prijave za učešće i saznaju koje su to posljednje vijesti iz ovih i drugih područja.

Uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, 7. MS Community BiH konferenciju organizuje MS Community BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Bihaću, čija je primarna namjena razmjena znanja i iskustava među IT profesionalcima, programerima, kao i svim entuzijastima i kolegama u IT sektoru.

Na ovogodišnjoj konferenciji, uz istaknute IT stručnjake iz Bosne i Hercegovine i šire regije, u ulozi predavača prisutnima će se po prvi put obratiti i Donovan Brown, koji radi kao Principal DevOps Manager u Microsoftu, a koji će govoriti o iskustvima Microsoft u unaprjeđenju procesa razvoja softvera. Pored toga, na konferenciji će biti još riječi o poboljšanju sigurnosti IT okruženja, iskorištenju Office 365 i Azure servisa, multiplatformskom razvoju i testiranju softvera, odnosno temama vezanim za blockchain, DevOps, Machine Learning, Internet of Things, itd.

Također, poseban prostor će biti ostavljen i partnerima konferencije, koji će imati priliku da prezentiraju svoja rješenja i tako povećaju vidljivost svoje kompanije.

Konferenciju su ove godine podržale kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, LINK Group, Veeam, Authority Partners, App Impact, Mtel, Lanaco, SYS Company, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, kao i medijski partneri Business Magazine, magazin InStore, Poslovne novine, portali Bljesak.info, Media-marketing.com, Studomat.ba, Info.ba, Hayat.ba, Racunalo.com, Ekskluziva.ba,  Profitiraj.ba, Source.ba, te mediji članice TNT grupacije.

Konačno, 7. MS Community konferencija će se ove godine održati u petak, 14.9.2018. godine, na provjereno ugodnoj lokaciji u Hotelu Hills na Ilidži, Sarajevo. Učešće na konferenciji je i ove godine potpuno besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta, pozivamo vas da svoju prijavu izvršite čim prije putem web stranice https://conference.mscommunity.ba/. Vidimo se na konferenciji!