Pretplati se
Šnicle od graška

Ukusne zelene bobice

Šnicle od graška

Grašak je omiljena namirnica svih gurmana, ali i onih koji paze na svoje zdravlje. Možete ga konzumirati svježeg ili nimalo lošijeg zaleđenog. Mi vam nudimo nekoliko vrlo jednostavnih jela koja možete poslužiti u svakoj prilici

POTREBNO:

Po ½ kg graška i slanutka

3 kašike tahina

2 česna bijelog luka

iscijeđeni limun i korica limuna

4 kašike brašna

začini po želji (peršun, curry, papričica, garam masala, kumin), so, biber

PRIPREMA:

Slanutak namočite večer prije pa skuhajte ili uzmite onaj iz konzerve. Skuhajte i grašak. Kada su kuhani i ohlađeni, ubacite ih u blender ili sjeckalicu te dodajte ostale sastojke. Blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu te izvadite iz blendera i oblikujte šnicle. Ostavite ih da malo odstoje te pecite nekoliko minuta sa svake strane na umjerenoj vatri.