Pretplati se
Krem supa od graška

Ukusne zelene bobice

Krem supa od graška

Grašak je omiljena namirnica svih gurmana, ali i onih koji paze na svoje zdravlje. Možete ga konzumirati svježeg ili nimalo lošijeg zaleđenog. Mi vam nudimo nekoliko vrlo jednostavnih jela koja možete poslužiti u svakoj prilici.

POTREBNO: 1

2 šoljice vode

900 g graška

1/3 šoljice nasjeckanog svježeg kopra

1 kašičica soli i bibera

3/4 šoljice nemasnog jogurta

PRIPREMA:

Prokuhajte vodu u velikom loncu, dodajte grašak, a zatim smanjite vatru. Kuhajte, miješajući povremeno, 45 minuta. Izvadite 1/3 graška i dodajte 1/2 šoljice tekućine u kojoj se kuhao pa miksajte dok smjesa ne postane glatka. Ulijte u veliku zdjelu. Ponovite s preostalim graškom u 2 serije, sa 1/2 šoljice tekućine svaki put. Ponovo ulijte smjesu u lonac, kada prokuha, kuhajte otprilike 30-35 minuta. Umiješajte nasjeckani kopar, so i biber. Servirajte s kašikom jogurta na vrhu.