Pretplati se
Proljetna pasta

Ukusne zelene bobice

Proljetna pasta

Grašak je omiljena namirnica svih gurmana, ali i onih koji paze na svoje zdravlje. Možete ga konzumirati svježeg ili nimalo lošijeg zaleđenog. Mi vam nudimo nekoliko vrlo jednostavnih jela koja možete poslužiti u svakoj prilici.

POTREBNO:

Po 300 g tjestenine i graška

400 g šparoga

100 g naribanog parmezana

50 ml suhog bijelog vina

4 kašike putera

15 g svježe mente

PRIPREMA:

Skuhajte tjesteninu, zadržite 50 ml vode od kuhanja, pa je procijedite.

U dubokoj tavi otopite puter pa na umjerenoj temperaturi dinstajte očišćene šparoge oko četiri minute. Ulijte vino i kuhajte sve zajedno uz miješanje oko pola minute. U tavu dodajte grašak i mentu, posolite i pobiberite. Dodajte skuhanu tjesteninu i vodu od kuhanja.

Na kraju umiješajte naribani parmezan i poslužite toplo.

335