Nedavno objavljeno

Čokoladna crna torta bez brašna

POTREBNO:
Za biskvit:
7 jaja,
7 kašika šećera,
5 kašika mljevenog pettit beure keksa,
2 kašike kakaa,
15 kašika mljevenih oraha,
60 g tamne čokolade,
3 kašike ulja;
za kremu:
5 jaja,
po 150 g šećera i čokolade za kuhanje,
250 g putera

PRIPREMA: Za biskvit odvojite bjelanjke i žumanjke. Žumanjke pomiješajte sa šećerom par minuta, pa u to dodajte otopljenu čokoladu, ulje, kakao, mljevene kekse i orahe. U to ručno umiješajte istučeni snijeg od bjelanjaka. Pecite 20 minuta na 180 ºC. Kada se ispeče pričekajte da se ohladi pa ga narežite na tri jednake trake. Za kremu miješajte jaja sa šećerom dok se ne sjedine u pjenastu masu. Nakon toga ih prebacite u posudu za kuhanje i držite ih na pari ili laganoj vatri 5-6 minuta. Tada će se krema početi lagano zgušnjavati. Pripazite da nije jaka vatra jer bi se krema mogla zgrušati. Kad se krema zgusne dodajte čokoladu koju ste razlomili na komadiće i puter. Ohladite kremu. Svaku koru biskvita premažite trećinom kreme. Prije posluživanja tortu ohladite.

Latest Posts

Raport

spot_img