Pretplati se
Čokoladna crna torta bez brašna

Kremasti kolači

Čokoladna crna torta bez brašna

Ako želite napraviti ukusan desert bez gubljenja mnogo vremena, onda su ovo pravi kolači za vas. Brzi, kremasti, ukusni, jednostavni i najvažnije – prekrasno izgledaju.

POTREBNO: 

Za biskvit: 7 jaja, 7 kašika šećera, 5 kašika mljevenog petit beurre keksa, 2 kašike kakaa,15 kašika mljevenih oraha, 60 g tamne čokolade, 3 kašike ulja

Za kremu: 5 jaja, po 150 g šećera i čokolade za kuhanje, 250 g putera

PRIPREMA: 

Za biskvit odvojite bjelanjke i žumanjke. Žumanjke pomiješajte sa šećerom par minuta pa u to dodajte otopljenu čokoladu, ulje, kakao, mljevene kekse i orahe. U to ručno umiješajte istučeni snijeg od bjelanjaka. Pecite 20 minuta na 180 ºC. Kada se ispeče pričekajte da se ohladi pa ga narežite na tri jednake trake. 

Za kremu miješajte jaja sa šećerom dok se ne sjedine u pjenastu masu. Nakon toga ih prebacite u posudu za kuhanje i držite ih na pari ili laganoj vatri 5-6 minuta. Tada će se krema početi lagano zgušnjavati. Pripazite da nije jaka vatra, jer bi se krema mogla zgrušati. Kad se krema zgusne dodajte čokoladu koju ste razlomili na komadiće i puter. Ohladite kremu. 

Svaku koru biskvita premažite trećinom kreme. Prije posluživanja tortu ohladite.