Nedavno objavljeno

Torta od malina i bijele čokolade

Ako želite napraviti ukusan desert bez gubljenja mnogo vremena, onda je ovo pravi kolač za vas. Brz, kremast, ukusan, jednostavan i najvažnije – prekrasno izgled

POTREBNO:
Za biskvit:
10 bjelanjaka,
200 g šećera,
2 vanilina šećera,
2 kašičice praška za pecivo,
100 g oštrog brašna,
50 g gustina,
1 dcl ulja,
1 mala kašika sirćeta,
po želji malo maraskina

Za mousse od bijele čokolade:
300 g bijele čokolade,
500 g mascarponea,
0,5 l vrhnja za šlag

Za kremu od malina:
500 g malina,
200 g šećera,
2 dcl vode,
1 puding od burbon vanilije

PRIPREMA:
Bjelanjke umutite pa im postepeno dodajte prvo šećer, a onda i ostale sastojke. Brašno i gustin dva puta prosijte i polako sa svim ostalim sastojcima ručno umiješajte u bjelanjke. Pecite na 160 °C 40 min u kalupu za tortu veličine 28 cm. Ohlađen biskvit prerežite napola.
Bijelu čokoladu otopite na pari skupa sa 2 dcl vrhnja za šlag. Kad se smjesa ohladi umutite je mikserom pa je ručno umiješajte u smjesu ostatka vrhnja za šlag koji umutite prije dodatka mascarponea i šećera u prahu.
Maline prokuhajte sa vodom i šećerom. U to dodajte razmućeni puding od vanilije i kuhajte par minuta. Skinite s vatre i ohladite.
Složite ovako: biskvit – pola kreme od malina – mousse od bijele čokolade – biskvit – ostatak kreme od malina (ostavite malo za dekoraciju) – ostatak moussea od bijele čokolade – dekoracija po želji. Dobro rashladite i uživajte.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img