Pretplati se
Zalogajići od grožđa u bijeloj čokoladi i kikirikiju

Voće koje nagovještava kraj ljeta

Zalogajići od grožđa u bijeloj čokoladi i kikirikiju

Krajem ljeta slavimo najslađe plodove, koji se, iako su slatki, mogu naći i u slanim jelima i učiniti ih jako ukusnim. Donosimo nekoliko recepata sa smokvama, grožđem i kruškama, u slatkoj i slanoj varijanti, koje možete pripremiti za svaku priliku

POTREBNO: 

1 kg zelenog grožđa

1 i po šolja bijele čokolade

1 i po šolja pečenog slanog kikirikija

PRIPREMA: Operite i osušite grožđe papirnatim kuhinjskim papirom (može i noć prije). Izmeljite krupno kikiriki u multipraktiku ili nožem. Otpite čokoladu u mikrovalnoj. Pleh obložite masnim papirom. Svaku bobu grožđa umočite u čokoladu do pola, pa taj dio spustite u izdrobljeni kikiriki. Za lakše konzumiranje, u svaku bobu grožđa ubodite čačkalicu.