Pretplati se
Jagnjeći kotleti sa grožđem

Voće koje nagovještava kraj ljeta

Jagnjeći kotleti sa grožđem

Krajem ljeta slavimo najslađe plodove, koji se, iako su slatki, mogu naći i u slanim jelima i učiniti ih jako ukusnim. Donosimo nekoliko recepata sa smokvama, grožđem i kruškama, u slatkoj i slanoj varijanti, koje možete pripremiti za svaku priliku

POTREBNO: 

Kašika i po maslinovog ulja

8 jagnjećih kotleta

so, biber

3 kašike isjeckanog ruzmarina

4 česna bijelog luka

2 šolje grožđa

1/3 šolje suhog bijelog vina

kašičica meda

PRIPREMA: U velikoj tavi na ulju prepržiti kotlete prethodno začinjene sa pola kašičice soli i ¼ kašičice bibera. Kada ste ih stavili u tavu, u prostor između njih pospite pola količine ruzmarina. Pecite 5 minuta. Okrenite ih i stavite bijeli luk u prostor između kotleta. Pecite još 3 do 5 minuta. Izvadite sve kotlete i bijeli luk u posebnu posudu, a na ostatku sosa od prženja izdinstajte grožđe na blažoj vatri 8 minuta. Dodajte vino i dinstajte još 2 minute, a zatim bijeli luk, med, 1/8 kašičice soli i malo bibera. Servirajte jagnjetinu sa grožđem i sosom.