Predstavljene aplikacije Sarajevo Food Dictionary
29.06.2018. u 10:41 sati


Gastro publikacije

Predstavljene aplikacije Sarajevo Food Dictionary


Poslije dva izdanja Gastro vodiča glavnog grada BiH, Sarajevo Food Dictionary i Mistral predstavili su aplikacije Sarajevo Food Dictionary...

Prva i jedina gastro aplikacija dostupna je svim korisnicima besplatno i to na bosanskom jeziku, a takođe i na engleskom, turskom i arapskom jeziku.

“Ponosni smo što je firma Mistral napravila prvu i jedinu gastro aplikaciju Sarajeva. Ona nam pruža navigavanje do 100 restorana i ugostiteljskih objekat, te daje najbolju gastro ponudu Sarajeva na jednom mjestu. Aplikacija prati sadržaj vodiča, ima interaktivnu mapu, daje punove o restoranima, sličice jela koja se preporučuju, zatim opis i cijene tih jela“, istakla je menadžerica projekta Sarajevo Food Dictionary Medina Dedajić.  Istakla je da imaju i sekciju gastro izleta i sekciju notifikacije na kojima se mogu vidjeti aktivnosti restorana, sniženja, specifični događaji. Inače, pomenuta aplikacija je u domaćoj javnosti pobudila veliko interesovanje,dostupna je besplatno na App Store i Play Google Store. Uz ove činjenice dodajemo kako je Faris Fetahagić, projekt menadžer kompanije Mistral, pomenuo kako su sa korištenom tehnologijom uspješno odgovaril  izazovima projekta Sarajevo Food Dictionary.   

 

Povezani tekstovi